​​VIDEO Imagini din dronă cu podul hobanat de la Ciurel și nodul rutier Virtuții. Cum arată acum proiectul pe care primarul Firea îl dădea gata la finalul anului trecut

de Victor Cozmei     HotNews.ro


Podul de la Ciurel
Foto: Asociatia Pro Infrastructura
Podul hobanat peste Dambovița de la Ciurel și nodul rutier de pe șoseaua Virtuții sunt în lucru de mai bine de patru ani. Primarul Gabriela Firea anunța că lucrările vor fi gata la finalul anului trecut, iar mai apoi la final de februarie a revenit și a informat că stadiul e abia la 58%. Asociația Pro Infrastructura a publicat imagini din dronă care arată stadiul întârziat al lucrărilor, atrage atenția că nodul rutier de la Virtuții nu va rezolva mare lucru fără continuarea spre A1 și că proiectul inițial al penetrației spre autostradă a fost modificat, iar numărul de benzi micșorat, renunțându-se și la drumurile colectoare.

„Șantierul înaintează cu viteza melcului, fiind un exemplu perfect de incompetență și neputință administrativă din partea Primăriei Municipiului București (PMB), în ciuda promisiunilor fanteziste și mincinoase ale Primarului General Gabriela Firea care a declarat în multe rânduri că acest nod va fi gata în 2017. De fapt, în ritmul actual, nici în 2018 nu se va finaliza!”, transmite Asociația Pro Infrastructura, unul dintre cele mai active ONG-uri care urmărește derularea marilor proiecte de infrastructură din țară.Pasajul de la Ciurel și penetrația spre autstrada A1 a fost gândit ca o alternativă la Bd. Iuliu Maniu, o legătură directă între vestul orașului și  Splaiul Independenței (centru). Proiectul presupunea un nou drum lung de circa 8,3 km cu câte 3 benzi pe sens. Contractul a fost semnat în noiembrie 2007 cu asocierea Max Boegl-Astaldi-Euroconstruct, cu termen de finalizare 35 de luni de la data începerii. Valoarea proiectului este de circa 579 milioane de lei.
„Alocarea bugetară a fost precară dintotdeauna, iar relocările de utilități, exproprierile și alte blocaje birocratice au pus permanent bețe în roate”, scrie Pro Infrastructura.

ONG-ul aduce aminte că în iulie 2016 Gabriela Firea anunța că penetrația va avea doar două benzi pe sens în loc de trei, renunțându-se la drumurile colectoare, argumentând că astfel se vor diminua costurile prin evitarea exproprierilor de locuințe construite recent. În urma acestui anunț, Asociația Pro Infrastructură și Asociația Metrou Ușor au emis un comunicat în care i-a cerut primarului general să nu modifice proiectul și să păstreze benzile colectoare, una fiind dedicată transportului în comun, iar noul bulevard să fie prevăzut cu benzi pentru biciclete și trotuare generoase.

„Credeți că am fost ascultați? Bineînțeles că nu. Proiectul este în continuare în aer și există riscul să fie anulat complet! Dacă acest lucru se va întâmpla, nodul Virtuții va fi aproape inutil fără conexiunea cu vestul orașului”, scrie API.

Asociația mai scrie că autoritățile s-au blocat în relocările de utilități, iar PMB a tăiat, în septembrie 2017, suma de 35 milioane de lei (din bugetul de 90 milioane alocat în 2017).

În noiembrie 2017 primarul Gabriela Firea declara că pasajul va fi gata la finalul anului, lucru ce nu s-a întâmplat. Într-un răspuns transmis HotNews.ro la finele lui februarie PMB detalia că, de fapt, stadiul lucrprilor este la circa 58%.

„Deși podul hobanat peste Dâmbovița este realizat în proporție de 85%, lipsind practic doar hobanele (foarte scumpe) și straturile de asfalt, bretelele de acces/conexiune cu străzile existente sunt departe de finalizare, fiind la un stadiu fizic de aproximativ 30%”, scrie Pro Infrastructura.

„Cerem administrației Firea să continue proiectul în forma lui inițială, cu 3 benzi pe sens, din nodul Virtuții și până în Autostrada A1, asigurând bugetul necesar și rezolvând la timp problemele birocratice astfel încât bucureștenii să poată folosi în cel mai scurt timp o alternativă veritabilă pentru transportul rutier și public între centrul și vestul orașului”, mai noteaza Pro Infrastructura.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

23356 vizualizari

 • +9 (15 voturi)    
  cel putin (Luni, 23 aprilie 2018, 11:12)

  nahir [utilizator]

  un an se va mai lucra la aceasta ciudatenie care pare doar un motiv de cheltuit banii. N-are cap si coada.
  • -15 (19 voturi)    
   pacar ca n-a iesit USR la PMB si S6 (Luni, 23 aprilie 2018, 11:32)

   Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui nahir

   ei propuneau anularea proiectului si era totul perfect!
   • +9 (11 voturi)    
    Acolo e mutu (Luni, 23 aprilie 2018, 12:25)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

    Sa ii o Spui lu Mutu...
    • -5 (13 voturi)    
     uite ce zicea candidatul usb la sector 6: (Luni, 23 aprilie 2018, 13:29)

     Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui un domn

     http://www.b365.ro/alegeri-2016-candidatul-usb-la-sectorul-6-vrea-sa-opreasca-proiectul-penetratia-splai-ciurel-a1_250844.html

     plus ca daca nu sunt bani sa se faca drum de 3 benzi plus pista de biciclete e normal sa-l faci de 2 benzi

     la ce naiba trebuie banda de biciclete pe un drum care face legatura cu autostrada doar hipsterii stiu
 • +34 (34 voturi)    
  Păi (Luni, 23 aprilie 2018, 11:17)

  dcb [utilizator]

  a tăiat banii de la infrastructură ca să-i dea la catedrala neamului prost. Contează doar ca biserica să îndrume turmele, pardon, credicioșii să voteze cu „preaiubiții fii și fiice care ne conduc țara și destinele cu atâta pricepere și sârguință”.
  • +12 (14 voturi)    
   Sunetul Clopotelor Austricece (Luni, 23 aprilie 2018, 11:45)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui dcb

   Se va auzi pana in Principatul Voluntari, atunci sunt curios daca poluarea fonica va fi amendata
 • +17 (17 voturi)    
  n-o lasa Statul Paralel! (Luni, 23 aprilie 2018, 11:34)

  Votant Ilici [utilizator]

  asa cum a zis si Daddy dracnea, ei vor sa faca bine pentru tara, dar sunt atacati din toate partile!!!

  Dumana Fierea ar fi treminat de anul trecut autostrada suspendata, dar n-a lasat-o Statul paralel!!!
 • -5 (11 voturi)    
  Pai nu-i nevoie de drumuri colectoare, conexiuni.. (Luni, 23 aprilie 2018, 12:02)

  Codruta N [utilizator]

  Nici de pod nu era nevoie, de fapt, e un moft si este amplasat aiurea!
  Podul a fost facut pentru ca sa se dea de lucru unei firme care face poduri! :P
  Ce? credeati ca a fost facut pentru bucuresteni? Sanchi!
  Ghici firma! >:)
  • -5 (7 voturi)    
   euroconstruct :) (Luni, 23 aprilie 2018, 13:29)

   Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

   ce intamplare
 • +14 (16 voturi)    
  O doare gura sa promita? (Luni, 23 aprilie 2018, 12:07)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Asta face de când e primaritza - tzatza din Voluntir -,manâncă r*t cu polonicul asa cum facea la Latrine. Promite si da din fleanca.. Si mai smenuieste banii pe criterii politice si pentru gloata de borfasi psd+ alde.
 • +14 (14 voturi)    
  fara legatura cu A1 (Luni, 23 aprilie 2018, 12:09)

  Cata79 [utilizator]

  hobanatul ala e doar de decor
 • +12 (14 voturi)    
  E groaznica zona aia la orele de varf (Luni, 23 aprilie 2018, 12:45)

  Frankie [utilizator]

  E groaznica zona aia la orele de varf, o bataie de joc incomensurabila la adresa platitorilor de taxe... de 10 ani tot nu e gata un amarat de pod de 200 metri
 • +10 (10 voturi)    
  sper sa se finalizeze mai repede acest proiect (Luni, 23 aprilie 2018, 12:49)

  Sycka [utilizator]

  Acest proiect va fluidiza traficul in intreaga zona. Cei care sunt impotriva acestui proiect cred ca nu traiesc in zona si nu stiu cum e traficul acolo sau sunt rupti de realitate. Spre nord, sud si est exista 2 rute alternative de intrare in Bucuresti. Vestul este singura zona in care exista o singura alternativa (Blv Iuliu Maniu).
  Sper sa se finalizeze si sa devina o prioritate pentru PMB de finalizare a acestui proiect.
  Nu este un moft, este o necesitate!
  • 0 (2 voturi)    
   fluidizarea (Marţi, 24 aprilie 2018, 8:19)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Sycka

   ar aparea doar daca podul asta s-ar intepa in autostrada.
   Asa cum e la ora actuala nu pare decat o varianta paralela cu cea de pe malul Dambovitei, care se va infunda in nodul rutier de la intersectia cu Virtutii. Asa ca ce branza au facut, doar cu atat?
   Podul e inutil fara continuarea spre autostrada. Dar pe unde? Peste case?
   • 0 (0 voturi)    
    Ar fi un progress si podul in sine... (Marţi, 24 aprilie 2018, 15:48)

    Sycka [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    Ar exista varianta sa mai iesi in splai pe stradutele alea (acum acest lucru nu se poate fara sa te duci pana in intersectia cu Uverturii/Lujerului). Ar fi un progress si podul asta...
    Normal ca utilitatea maxima a acestui proiect se va atinge atunci cand or sa se intepe in A1. Dar si daca ar progresa pana in Uverturii tot ar fi un maaare progres.
 • +9 (11 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 23 aprilie 2018, 12:54)

  [anonim]

 • +5 (5 voturi)    
  Nod Ciurel (Luni, 23 aprilie 2018, 14:34)

  tommyd [utilizator]

  Nodul Ciurel a ramas cea mai importanta lucrare de infrastructura din Bucuresti dupa ce a fost finalizat pasajul Piata Sudului, insa din aprilie 2017 ritmul de lucru este MURIBUND! Trec aproape saptamanal pe acolo si de un an de zile nu lucreaza niciodata mai mult de 10 muncitori pe santier, dintre care minim 3 oricum taie frunza la caini. Au fost 4 termene de finalizare pana acum doar in mandatul Gabrielei Firea. Cum poti la vizita pe santier sa afirmi ca o lucrare va fi gata pana la sfarsitul lui 2017 (deci intr-o luna) cand in 4 ani s-a construit 58%!. Nu a inceput nici o alta lucrare de infrastructura, doar a continuat lucrari. Iar felul cum sunt continuate... Este jignitor! Un dispret maxim fata de bucuresteni.
  • +2 (2 voturi)    
   Exact, așa e! (Luni, 23 aprilie 2018, 17:52)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui tommyd

   Pasajul ăsta fără continuarea TOATĂ până la A1 este egal cu ZERO. Deja zona e foarte aglomerată și deseoro blocată, deci încă o descărcare de multe mașini în aceeași zonă, nu va face decât să mărească blocajul.
   Ideea acestui pasaj era de a evita ieșrea la autostradă prin Militari, de a evita și intersecța Lujerului. Deci dacă pasajul se face de atâția ani însemnă că si strapungerea spre autostradă va mai dura vreo 10 ani, că mai e de făcut un pasaj peste centură și calea ferată, paralelă cu centura, apoi nodul cu autostrada. Pasajul Ciurel, singur este 10% din toata lucrarea.
 • -1 (3 voturi)    
  Nu fusese anulat PUZ-ul? (Luni, 23 aprilie 2018, 14:45)

  xanathos [utilizator]

  https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-20788280-instanta-anulat-planul-urbanistic-zonal-care-stabileste-traseul-drumului-expres-spre-autostrada-a1-decizia-este-definitiva-intampla-mai-departe-pasajul-ciurel.htm

  Sau a fost mutata uzina de apa?
 • +2 (2 voturi)    
  REGIMUL DE LUCRU (Marţi, 24 aprilie 2018, 10:17)

  jidanul [utilizator]

  Daca in extraurban poti sa faci lucrari de constructii, intr-un regim putin mai incet, in regim intraurban regimul de lucru trebuie sa fie cat mai scurt, trebuind sa fie respectatii doar durata tehnologica de lucru. Atat finantarea cat si executia trebuie sa fie fara nici un fel de sincope.
 • 0 (0 voturi)    
  Romania e tara... (Miercuri, 25 aprilie 2018, 10:59)

  Olyx [utilizator]

  in care NIMIC nu se misca, totul e o lancezeala ( CRONICA !) totul e o BATJOCURA a banului public !....
 • 0 (0 voturi)    
  Lucru de mantuiala la primarie (Joi, 26 aprilie 2018, 15:54)

  TrueBlue [utilizator]

  D-na Firea finanteaza alte lucrari, de exemplu cele necesare mantuirii neamului.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by