​CFR Călători anunță un proces de restructurare gândit să ducă la eficientizarea activității și reducerea cheltuielilor. Numărul directorilor la nivel central a fost redus și au fost desființate anumite posturi. Măsurile luate vor duce la o economie lunară de 70.000 de lei la fondul de salarii, susține compania. CFR Călători este într-o situație critică și acest lucru s-a văzut în mini-vacanța de 1 Mai când trenurile au fost supraaglomerate pe cele mai căutate rute.

Vagoane CFRFoto: Hotnews

Ce spune CFR Călători

CFR Călători informează că începând cu data de 3 mai a.c. prin hotărârea Consiliului de Administrație al SNTFC CFR Călători SA, compania a fost reorganizată pentru eficientizarea activității și creșterea gradului de competitivitate pe piață.

În noua structură, numărul directorilor la nivel central a fost redus de la 13 la 9. Posturi precum consilieri și experți pentru informații în afaceri au fost desființate, iar angajații au fost redistribuiți în funcție de pregătirea profesională.

În urma acestor măsuri, la fondul de salarii al CFR Călători se face o economie de aproximativ 70 de mii de lei lunar.

CFR Călători opereaza zilnic 1.200 de trenuri cu mai puțin de 800 de vagoane, la jumătate față de acum 10 ani. Media de vârstă a parcului rulant este mai mare de 30 de ani. Numărul de vagoane exte cu aproximativ 30% mai mic decât minimul necesar pentru o funcționare normală.

Compania a anunțat pe 21 martie că are un nou director general, în persoana lui Leon Bărbulescu, care l-a înlocuit pe Iosif Szentes.