Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță joi într-un comunicat, că a fost desemnat primul câștigător pentru elaborarea documentației necesare construirii unuia dintre tronsoanele drumului de mare viteză Ploiești - Pașcani, potrivit Mediafax.

„Astăzi (n.r. joi) a fost finalizată evaluarea ofertelor depuse în cadrul procedurii <> şi au fost transmise comunicăile rezultatului procedurii”, precizează CNAIR.

Potrivit CNAIR, ofertantul desemnat câştigător, Consitrans SRL, a câștigat proiectul cu valoarea ofertei de 13.933.291,10 lei, fără TVA, iar lungimea estimată a tronsonului de drum este de 72 km, iar perioada derulării de 24 de luni.

„Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii la CNSC sau la Tribunalul Bucureşti şi după emiterea unor decizii definitive”, anunță sursa citată.

CNAIR anunță că desemnarea ofertei câștigătoare pentru sectorul Buzău- Focşani „reprezintă primul pas spre întocmirea documentației necesare realizării unei legături de mare viteză între Muntenia și Moldova pe ruta Ploiești- Pașcani, cu o lungime estimată de 329 de km”.

„În prezent se mai află în faza de evaluare a ofertelor, contractele pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate și a Proiectelor Tehnice destinate tronsoanelor de drum de mare viteză Ploiești – Buzău, cu o lungime de 65 de km, Focșani – Bacău, cu o lungime de 110 km și Bacău – Pașcani, în lungime de 82 de km”, precizează compania.