Compania JR East care operează celebrele trenuri Shinkansen a demarat un proiect care va dura doi ani și care va avea ca rezultat reducerea cu un minut a timpului de călătorie între două stații de lângă Tokyo. Japonezii sunt faimoși pentru trenurile lor cu minime întârzieri, iar proiectul de acum, deși reduce cu foarte puțin timpul de călătorie, va permite ca într-o zi să ruleze mai multe trenuri și deci numărul pasagerilor va crește.

Intr-o gara japonezaFoto: Google Street View

Este vizată porțiunea de 28 km dintre stațiile Ueno și Omiya unde viteza maximă este acum de 110 km/h, fiindcă trenul trece foarte aproape de case și aceasta a fost viteza maximă la care s-a căzut de acord cu locatarii.

Acum încep lucrări pentru instalarea unor panouri anti-zgomot suplimentare care să permită ca viteza maximă să ajungă la 130 km/h.

Practic, în mai multe locuri vor fi instalate panouri suplimentare pentru reducerea zgomotului, iar zidul absorbant anti-zgomot va fi înălțat pe un segment de 1 km.

Secțiunea este una dintre cele mai aglomerate din rețeaua japoneză de trenuri de mare viteză, zilnic trecând 300 de garnituri.

Companiile feroviare japoneze sunt în concurență dură cu cele aeriene și orice îmbunătățire contează.

O compania japoneză a uimit multă lume în noiembrie 2017, după ce și-a cerut scuze pentru că un tren a plecat cu 20 de secunde mai repede.

Surse: Engadget, via Nikkei