Proiectul Terminalului multimodal de la Străulești, de la capătul Magistralei 4 de metrou, este finalizat, iar Metrorex va demara recepția lucrării, la peste un an de la deschiderea ultimelor două stații de pe magistrală. Terminalul Străulești conține un depou cu 13 linii, un parking cu 650 de locuri, o sală de așteptare pentru transportul public de suprafață, spații verzi și un teren de sport.

Depoul StraulestiFoto: Ministerul Transporturilor

„Ministrul Transporturilor, Lucian Șova și directorul general al Metrorex, Dumitru Șodolescu, au făcut astăzi o vizită de lucru la Terminalul multimodal Străulești. Proiectul este finalizat. Metrorex așteaptă notificările din partea constructorilor pentru a putea începe recepția lucrării”, anunță Ministerul Transporturilor.

Terminalul multimodal are un spațiu de parcare pentru 650 de autovehicule și o sală de așteptare pentru călătorii transportului public. Depoul are o suprafață de 14.000 mp și 13 linii. „Acolo pot fi garate sau reparate în același timp 7 trenuri. În cadrul aceluiași proiect au fost amenajate spaţii verzi adiacente drumurilor de acces și un teren de sport”, transmite MT.

Depoul şi Terminalul multimodal Străuleşti sunt finanțate din bugetul de stat. Valoarea investiției este 160 mil. lei (fără TVA).

Detalii despre proiect:

Planul terminalului (click pentru mărire):