​Trenurile nu mai circulă pe magistrala 300, între Brașov și Predeal, după ce în această dimineață au căzut copaci peste linii în zona Timișu de Sus - Predeal. Unele trenuri staționează în zonă chiar și de la ora 4.30. Nu se știe când se va relua circulația. ”Personalul feroviar intervine la această oră pentru finalizarea lucrărilor de reparaţii la linia de contact pe intervalul de staţii Predeal - Timișu de Sus, zonă afectată în a doua parte a zilei de luni, 10 septembrie 2018, de prăbuşirea arborilor de pe versanţi, care au rupt firul de contact şi cablul purtător pe întreaga distanţă”, spun cei de la CFR Infrastructură. UPDATE Trenurile au început să circule după ora 10.45,

Tabela de Sosiri a garii de Vest din Ploiesti pe 11 septembrie inainte de ora 9Foto: Hotnews

Trenul Regio 3002 Brașov - București staționează din jurul orei 4.30 la Timișu de Sus, iar IR 1644 Beclean pe Someș - București Nord, de la 5.51. Trenul IR 1742 Satu Mare București stă de la 7.04 în stația situată la 10 km de Predeal.

Brașov - Predeal este un tronson cu prpbleme, unde este nevoie de reabilitare. Când vântul bate puternic se întâmplă ca peste linia de contact să cadă copaci și circulația este întreruptă în diverse puncte dintre Dârste și Predeal. Un exemplu extrem a fost la început de octombrie 2013 când o ninsoare cu totul neobișnuită pentru acea perioadă a afectat grav linia de contact și unele trenuri au staționat și șapte ore.

La avarii de gravitate medie circulația este reluată după 90-180 de minute.

CFR a dat un comunicat despre situație

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că personalul feroviar intervine la această oră pentru finalizarea lucrărilor de reparaţii la linia de contact pe intervalul de staţii Predeal - Timișu de Sus, zonă afectată în a doua parte a zilei de luni, 10 septembrie 2018, de prăbuşirea arborilor de pe versanţi, care au rupt firul de contact şi cablul purtător pe întreaga distanţă.

Trenurile de călători care asigură legătura pe relaţia Bucureşti - Braşov staţionează în gările Timişu de Sus şi Braşov în intervalul orar necesar finalizării lucrărilor de intervenţie în zona Predeal – Timişu de Sus, care s-au desfăşurat şi în cursul nopţii. Această măsură este necesară pentru a permite accesul a 3 drezine pantograf care acţionează pentru restabilirea continuității firului de contact, a cablului purtător și efectuarea reglajelor la catenară pe întreaga distanțăafectată de căderile de copaci, astfel încât traficul feroviar să se reia în condiţii normale, cu tracţiune electrică.

La această oră, trenurile de călători IR 1644, R 3002, IR 1742, IR 1528 şi R 3004 staţionează în gările Timişu de sus şi Braşov, urmând a fi reînscrise în circulaţie după finalizarea intervenţiilor şi redeschiderea liniei în condiţii normale de traffic.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze pentru disconfortul creat şi recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile înregistrate în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară sau telefonic la numărul 021/9521.

Citește și: ​VIDEO, FOTO Brașov - Predeal, o cale ferată cu istorie bogată, dar cu un viitor care trebuie să aducă modernizarea - O poveste cu certuri, vânt puternic și viteză mică