Ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marți seara, că lucrările de construcție la podul peste Dunăre de la Tulcea, care se ridică la o valoare de 500 de milioane de euro, vor începe la sfârșitul acestui an, potrivit Mediafax.

„Este proiectul făcut de consultant, s-a depus deja la Compania de Autostrăzi, sau cum îi spune numele, că se tot schimbă (n.r – Compania Națională de Administrare a Intrastructurii Rutiere - CNAIR). Ba chiar au făcut cerere să înceapă mai devreme lucrarea față de calendar”, a declarat Teodorovici, într-o emisiune la TVR 1.

Oficialul MFP a mai precizat că, atât din țară, cât și la Comisia Europeană, sunt politicieni care „încearcă să stopeze acest mare proiect”, deoarece au interese locale.

„De ce credeți că acest pod nu s-a făcut de ani de zile? De peste 20 și ceva de ani de zile, vorbește lumea despre acest pod?! Pentru că sunt unii care au interese locale acolo. Și atât de meschine sunt interesele acestor oameni, politicieni, din păcate, care au aceste interese”, a adăugat Teodorovici.

Referitor la autostrăzi, oficialul MFP a precizat că pentru Autostrada Comarnic-Brașov se va purta o discuție cu investitorul privat, până la finalul anului putându-se dispune atribuirea de contract, iar investiția poate să ajungă la 2 miliarde de euro sau „poate să fie și mai mult, nu știu”.

„Pentru Comarnic-Brașov, eternul proiect. S-a adoptat, prin ședința de Guvern, studiul de fundamentare. Deci, până la final de an, se poate dispune chiar atribuirea de contract și mai sunt”, a adăugat ministrul.