Comisia Europeană a anunțat Ministerul Transporturilor că va finanța proiectul legăturii de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6, 1 Mai – Otopeni). „În acest moment au loc negocieri privind valoarea maximă a fondurilor nerambursabile ce vor fi alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare”, transmite Ministerul Transporturilor. Valoarea totală a proiectului este de circa 1,4 miliade de euro.

Magistrala 6 spre Aeroportul OtopeniFoto: Metrorex

Potrivit MT, valoarea finală pe care Comisia o va finața depinde și de discuțiile dintre autoritățile române, Comisia Europeană și Agenția Internațională de Cooperare a Japoniei.

Magistrala 6 de metrou va fi o linie nouă cu o lungime de 14,2 km și 12 stații care ar urma să lege Bucureștiul de Otopeni, respectiv între Gara de Nord București și Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Valoarea totală a proiectului este 1 391 634 272 euro, iar cofinanțarea va fi asigurată din împrumut de la Banca Japoneză pentru Cooperare Internațională, precum și din fonduri de la bugetul de stat.