​CFR SA a redeschis circulaţia feroviară pe ruta Târgovişte - Pietroşiţa, odată cu finalizarea lucrărilor de consolidare a terasamentului şi de stabilizare a apărării de mal executate între staţiile Fieni şi Pietroşiţa. Circulația fusese închisă în martie, din cauza unor surpări. Între Târgoviște și Fieni sunt 27 km, iar între Fieni și Pietroșița, 8 km. Trenurile parcurg în aproximativ o oră distanța de 35 km

Lucrari feroviareFoto: CFR Infrastructura

Lucrările de proiectare şi execuţie necesare redeschiderii liniei în condiţii de siguranţă au fost realizate de asocierea SC ISPCF SA/SC GDO MOV IMPEX, în baza unui contract în valoare de 1,7 milioane lei, sursa de finanţare fiind asigurată de fonduri de la bugetul de stat.

Serviciul public de transport feroviar de călători din nordul judeţului Dâmboviţa va fi asigurat pe ruta directă Târgovişte - Pietroşiţa de cele opt trenuri ale operatorului naţional CFR Călători, începând de marţi 25 septembrie 2018 şi de cele două trenuri ale operatorului privat Transferoviar Călători, din data de 30 septembrie 2018.

Linia CF Fieni - Petroşiţa a fost închisă, în luna martie, din cauza surpării taluzului şi erodării malului drept al râului Ialomiţa pe o porţiune de 150 m, fenomen cauzat de ploile abundente și de creşterea debitelor râului, care au afectat zona feroviară pe intervalul Fieni – Pietroşiţa.

Între Târgoviște și Pietroșița trenurile au 12 opriri.