Aeroportul din Brașov pare mai aproape de realitate - Consiliul Județean vrea să lanseze până la finalul acestei luni licitația pentru proiectarea și construcția terminalului de pasageri

de Vlad Barza     HotNews.ro


Aeroportul Brasov - proiect
Foto: Captura YouTube
Consiliul Județean Brașov vrea să lanseze până la finalul acestei luni licitația în vederea proiectării și construcției terminalului de pasageri de la Aeroportul Ghimbav. Investiția în acest terminal este estimată la 22 de milioane de euro, informeaza BizBrașov. Despre aeroportul Brașov s-a vorbit mult în ultimii 15 ani, dar lucrările au început în 2012, iar pista a fost realizată acum patru ani și până de curând proiectul a stagnat. Consiliul Judeţean şi-a propus ca  Aeroportul Internaţional Braşov să fie funcţional în anul 2020.

„Am definitivat aspectele de detaliu privind finalizarea caietului de sarcini pentru proiectarea și execuția terminalului de pasageri, astfel că până la sfârșitul lunii septembrie să putem demara această licitație în sistemul de achiziții publice”, a explicat Adrian Veștea, citat de BizBrasov.

Terminalul va avea o suprafaţă totală de 11.000 mp şi va fi construit pe trei niveluri. Scheletul va fi din beton armat, iar pereţii din sticlă. Subsolul va fi destinat fluxului de bagaje şi unor spaţii administrative (transformatoare, rezerve de apă, depozite), la parter va fi zona de check-in (cu 10 birouri) şi spaţii comerciale, iar la etaj vor fi patru fluxuri de securitate, zona de control paşapoarte, zona de îmbarcare şi spaţii comerciale.

Publicația Bună Ziua Brașov notează că, începute în 3 august, lucrările la suprafeţele de mişcare ale Aeroportului Internațional Braşov sunt în grafic, fiind aproape gata calea de rulare Alfa, care face legătura între pista de decolare-aterizare şi platforma de îmbarcare –debarcare.

Calea de rulare Alfa are o suprafaţă de 8.065 mp şi, din punct de vedere structural, este similară pistei. „Dacă vremea va fi favorabilă, în 20 octombrie vom putea finaliza realizarea platformei de îmbarcare-debarcare, cu o suprafaţă de 19.100 mp. Am toate motivele să fiu încrezător că lucrările vor fi încheiate la termenul prevăzut în contract, ceea ce înseamnă că până la sfârşitul lunii noiembrie va fi gata şi extinderea reţelelor de canalizare şi drenaj aferente pistei de decolare-aterizare”, a transmis ieri preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, după ce a mers pe şantier, pentru a verifica stadiul lucrărilor.

Lucrările din această etapă de realizare a aeroportului sunt realizate de SC Porr Construct SRL, valoarea contractului fiind de 31.631.476 lei (TVA inclus), finanţarea fiind asigurată integral din bugetul judeţului Braşov pe anul 2018.


Citeste mai multe despre   
2132 vizualizari

 • -4 (8 voturi)    
  un studiu despre trafic (Joi, 27 septembrie 2018, 12:53)

  mmmircea [utilizator]

  vreo prognoza, avem ceva, sau turnam beton in pamant, si dupa aia asteptam avioanele sa vina la noi. Cu colonia de castori ce faceti, va faceti ca nu exista, asfaltati peste ei ?
  • +5 (7 voturi)    
   este absolut necesar (Joi, 27 septembrie 2018, 13:49)

   DSS [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   Brasovul are un milion de turisti anual, iar cu zona sunt mult mai multi. Este nevoie de un aeroport pt curse charter mai ales. In plus si industria brasoveana l-ar putea folosi, mai ales cea de piese auto.
 • -2 (4 voturi)    
  20 - 20 in sec.XXII (Joi, 27 septembrie 2018, 13:32)

  Plagarus [utilizator]

  Cand va fi gata autostrada Ploiesti - Brasov,se va inaugura tv.inceputul demararii semnarii contractului de executie pt. aeroportul mesterului Manole.


Abonare la comentarii cu RSSde zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version