Consiliul Județean Brașov vrea să lanseze până la finalul acestei luni licitația în vederea proiectării și construcției terminalului de pasageri de la Aeroportul Ghimbav. Investiția în acest terminal este estimată la 22 de milioane de euro, informeaza BizBrașov. Despre aeroportul Brașov s-a vorbit mult în ultimii 15 ani, dar lucrările au început în 2012, iar pista a fost realizată acum patru ani și până de curând proiectul a stagnat. Consiliul Judeţean şi-a propus ca Aeroportul Internaţional Braşov să fie funcţional în anul 2020.

Aeroportul Brasov - proiectFoto: Captura YouTube

„Am definitivat aspectele de detaliu privind finalizarea caietului de sarcini pentru proiectarea și execuția terminalului de pasageri, astfel că până la sfârșitul lunii septembrie să putem demara această licitație în sistemul de achiziții publice”, a explicat Adrian Veștea, citat de BizBrasov.

Terminalul va avea o suprafaţă totală de 11.000 mp şi va fi construit pe trei niveluri. Scheletul va fi din beton armat, iar pereţii din sticlă. Subsolul va fi destinat fluxului de bagaje şi unor spaţii administrative (transformatoare, rezerve de apă, depozite), la parter va fi zona de check-in (cu 10 birouri) şi spaţii comerciale, iar la etaj vor fi patru fluxuri de securitate, zona de control paşapoarte, zona de îmbarcare şi spaţii comerciale.

Publicația Bună Ziua Brașov notează că, începute în 3 august, lucrările la suprafeţele de mişcare ale Aeroportului Internațional Braşov sunt în grafic, fiind aproape gata calea de rulare Alfa, care face legătura între pista de decolare-aterizare şi platforma de îmbarcare –debarcare.

Calea de rulare Alfa are o suprafaţă de 8.065 mp şi, din punct de vedere structural, este similară pistei. „Dacă vremea va fi favorabilă, în 20 octombrie vom putea finaliza realizarea platformei de îmbarcare-debarcare, cu o suprafaţă de 19.100 mp. Am toate motivele să fiu încrezător că lucrările vor fi încheiate la termenul prevăzut în contract, ceea ce înseamnă că până la sfârşitul lunii noiembrie va fi gata şi extinderea reţelelor de canalizare şi drenaj aferente pistei de decolare-aterizare”, a transmis ieri preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, după ce a mers pe şantier, pentru a verifica stadiul lucrărilor.

Lucrările din această etapă de realizare a aeroportului sunt realizate de SC Porr Construct SRL, valoarea contractului fiind de 31.631.476 lei (TVA inclus), finanţarea fiind asigurată integral din bugetul judeţului Braşov pe anul 2018.