Lucrările la șoseaua de centură a municipiului Satu Mare au fost contractate în 2015, dar abia în iunie 2018 a fost obținută autorizația de construire. Asociația Pro Infrastructură a realizat o filmare din avion a celor aproape 20 de km de centură, despre care spune că reprezintă „cel mai important proiect de drum național nou aflat în execuție”. În plus, asociația a realizat de curând și o filmare cu un alt proiect rutier din zonă: Centura Carei.

Centura Satu MareFoto: Asociatia Pro Infrastructura

Centura Satu Mare începe din nordul municipiului, de la intersecția cu DN19 dinspre Halmeu și Sighetu Marmației și continuă pe partea de vest a orașului, intersectează DN19A și DN19 spre Carei și se termină în partea de sud la intersecția cu E81/DN19A spre Zalău și Cluj Napoca.

„Lucrările la șoseaua de 19,54 km sunt realizate de asocierea de companii italiene Itinera-Collini. Deși contractul în valoare de 304 milioane lei fără TVA a fost semnat la sfârșitul lui 2015, autorizația de construire a fost obținută abia pe 28.06.2018, antreprenorul înregistrând o mobilizare bună și un avans semnificativ până în prezent”, potrivit Asociației Pro Infrastructură (API).

Din cei aproape 20 de km ai centurii, 14 km vor fi la profil de două benzi pe sens și separator median, iar restul vor avea o singură bandă pe sens. „Proiectul mai cuprinde două noduri rutiere denivelate și un pod peste Râul Someș în lungime de 650 m”, detaliază ONG-ul.

„Termenul de execuție este de 18 luni, dar o estimare realistă pentru finalizarea șantierului este trimestrul IV al anului 2020, din cauza volumului mare de muncă și a complexității lucrărilor rămase”, mai scrie API.

Centura Carei

„Execuția acestui drum în lungime de 10,5 km a fost începută în anul 2012 dar a fost blocată în 2016 după rezilierea contractului cu antreprenorul spaniol Magenta. Lucrările au fost reluate recent, iar stadiul fizic, în teren, este de aproximativ 90%”, anunță API.