Lucrările la lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva și la nodurile rutiere de la Ilia și Holdea sunt în derulare, după cum arată o nouă filmare aeriană realizată de Asociația Pro Infrastructură. „Deși am fi putut circula pe acest sector de 21 km încă de la finalul anului 2017, autostrada ar putea fi inaugurată abia în primăvara lui 2019, într-un scenariu realist-optimist! Fuga de responsabilitate, bâlbele și incompetența autorităților din ultimii doi ani, dar și problemele tehnice întâmpinate de constructor vor genera o întârziere de mai bine de un an și jumătate”, transmite asociația.

Autostrada in constructie in RomaniaFoto: Captura YouTube

„În apropierea nodului rutier de la Ilia mobilizarea constructorului este corespunzătoare, terasamentul ridicându-se într-un ritm alert”, transmite API pe contul de facebook.

„În celălalt capăt al șantierului, la Holdea, săpăturile au avansat în ultimele săptămâni, estimându-se finalizarea acestora în 2018. Tot aici se așteaptă încheierea licitației pentru lucrările suplimentare, astfel încât să poată fi executată breteaua de conectare a autostrăzii cu Drumul Național 68A”, mai detaliază ONG-ul.

Lot 3 - 21,14 Km - intre Ilia si Holdea

Constructor: JV Teloxim Con SRL / Comsa SA / Aldesa Construcciones SA / Arcadis Eurometudes SA

Valoare contract: 579.92 milioane lei

Contract semnat pe: 1 august 2013