​În India, țară celebră pentru trenurile sale aglomerate și lente, a fost testat cu succes un tren construit local care a atins 180 km/h și va intra curând în circulație între două dintre cele mai mari orașe ale țării. Cei 770 km dintre New Delhi și Varanasi vor fi parcurși în opt ore de trenul premium construit la Chennai, oraș unde în trecut a fost construit și modelul auto Logan. India are 115.000 km de cale ferată și zilnic se fac 22 de milioane de călătorii. Anual mor peste 20.000 de oameni pe calea ferată.

Train 18Foto: Captura YouTube

Train 18 a devenit cel mai rapid tren din India când a atins recent 180 km/h și va intra în circulație din ianuarie între New Delhi și Varanasi (celebrul Benares). Pe cele mai rapide porțiuni va atinge 180 km/h, însă doar unde linia și sistemele de semnalizare permit viteze atât de ridicate. Trenurile expres fac pe cei 770 km dintre aceste orașe 8 ore și 45 de minute, dar timpul va fi redus la opt ore când noile trenuri vor intra în circulație.

Trenurile au fost construite în 18 luni la fabrica Integral Coach Factory (ICF) și la început vor circula două garnituri, alte patru urmând a fi adăugate până în 2020.

Cel mai rapid tren indian este Gatiman Express care atinge 160 km/h și străbate în sub patru ore și jumătate o distanță de 400 km.

Surse: India Today, Indian Times