Asocierea Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL va proiecta și va construi varianta ocolitoare a municipiului Bacău, în termen de 36 luni, din care 6 luni sunt alocate proiectării și 30 luni execuției lucrărilor. Antreprenorul va oferi de asemenea o garanție a lucrărilor de 7 ani. Valoarea contractului se ridică la 142 de milioane de euro, potrivit Mediafax.

Autostrada in RomaniaFoto: Asociatia Pro Infrastructura

Varianta de Ocolire a Municipiului Bacău va avea o lungime de 30,8 km, din care 16,269 km vor fi construiți la profil de autostrada, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.

Contractul în valoare de peste 668 milioane lei, fără TVA (echivalentul a 142 milioane Euro) a fost semnat sâmbătă la Bacău de directorul general al CNAIR, Narcis Neaga și de reprezentanții antreprenorului, în prezența ministrului transporturilor, Lucian Șova.

Varianta de ocolire a Municipiului Bacău va traversa lunca dintre râurile Siret și Bistrița, tranzitând zonele administrativ teritoriale ale localităților Luizi, Călugăra, Sărata, Nicolae Bălcescu, Letea Veche, Săuceşti, Iteşti şi Hemeiuş.

Pe traseu vor fi construite 12 poduri și pasaje precum și un nod rutier, la intersecţia cu DN 2F, care va asigura atât accesul spre și dinspre autostradă cât și legătura cu Centrul Municipiului Bacău.

Lucrarea este amplasată la sud, est şi nord de Bacău şi presupune realizarea unui sector comun cu traseul autostrăzii Moldova, a unor conexiuni cu DN 2 la sud și la nord de municipiul Bacau și a unor conexiuni cu DN 15 și cu DN 11, la vest de municipiu.