Compania de Drumuri a trimis spre validare de către Autoritatea Națională de Achiziții Publice (ANAP) documentația de atribuire a contractului „Proiectare și execuție Autostrada Sibiu - Pitești, Secțiunea 4: Tigveni - Curtea de Argeș”. Tronsonul are o lungime de 9,86 de km, din care 1,35 km va fi un tunel prin dealul Momaia. Perioada de realizare a proiectului va fi de 16 luni pentru proiectare și 44 de luni pentru execuție.

Sectiunea 4 (cu rosu) din autostrada Pitesti - SibiuFoto: Hotnews

„Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii Sibiu - Pitești, Secțiunea 4: Tigveni - Curtea de Argeș (km 81+900 - km 91+761) în lungime de 9,86 km, din care 1,35 km tunel în zona de traversare a dealului Momaia. Durata contractului va fi de 120 luni din care 16 luni perioada de proiectare, 44 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor”, transmite CNAIR.

„După verificarea documentației de atribuire de catre ANAP și validarea acesteia, CNAIR SA va putea posta pe platforma informatică de achiziții publice (SICAP) anunțul de participare împreună cu întreaga documentație”, mai precizează instituția.

Secțiunea 4 va fi cea de-a treia secțiune din A1 Pitești - Sibiu scoasă la licitație după Lotul 1 Sibiu - Boița (13 km) și Lotul 5 Pitești - Curtea de Argeș (30 km), scoase la licitație încă din iunie 2017, dar încă neatribuite vreunui constructor.

Pentru Secțiunile 2 și 3, cele mai grele - circa 70 de km în zonă montană - CNAIR ar urma să scoată la licitație completarea studiilor geotehnice.