Compania de Drumuri anunță că a transmis către Ministerul Transporturilor un text propus pentru a fi inclus ca articol distinct în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2019 - un articol prin care să fie stabilit un buget de circa 9,3 milioane de lei pe 2019 pentru realizarea documentațiilor tehnico – economice pentru Autostrada Uniri A8 – tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț. Reacția CNAIR vine după ce în proiectul de buget pe 2019 în dreptul proiectului A8 Guvernul nu ar fi alocat nici un leu, după cum atrag atenția asociațiile din Moldova care militează pentru proiectul de autostradă A8.

A8 Tg Mures - IasiFoto: Hotnews

„Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - CNAIR a transmis către Ministerul Transporturilor textul propus pentru a fi inclus ca articol distinct în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2019, în vederea asigurării bugetului pe anul 2019 aferent elaborării documentațiilor tehnico – economice pentru obiectul de investiție Autostrada Uniri – tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț, care este repartizat astfel:

- Credite de angajament 2019: 37.380 mii lei

- Credite bugetare 2019: 9.309 mii lei

În prezent, CNAIR SA a finalizat documentația de atribuire aferentă licitării contractului de servicii privind completarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț. Aceasta a fost transmisă către ANAP în vederea analizării și validării, urmând publicarea anunțului de participare”, transmite Ministerul Transporturilor.

Precizarea vine după ce în proiectul de buget pe 2019 în dreptul proiectului A8 Guvernul nr fi alocat nici un leu, după cum atrag atenția asociațiile din Moldova care militează pentru proiectul de autostradă A8.

„Alocarea bugetară pentru acest proiect este zero”, potrivit asociațiilor „Moldova vrea autostradă”, „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” și „Împreună pentru A8”.