Compania Porr Construct a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei pentru tronsonul Sibiu-Boiţa - secțiunea 1 cu o lungime de 13 kilometri a Autostrăzii Sibiu-Piteşti, iar dacă nu vor fi contestaţii, contractul va fi semnat în această lună, a anunțat miercuri ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la Câmpia Turzii. Licitația pentru această secțiune a fost lansată încă din august 2017. Ministrul Cuc a mai anunțat că tot miercuri a fost transmis la Agenția de Achiziții Publice și secțiunea 4 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti, după ce pe 1 februarie Compania de Autostrăzi anunța același lucru...

Loturile de capat ale autostrazii A1 Pitesti - Sibiu (cu rosu)Foto: Hotnews

"În 2017 s-au lansat foarte multe proiecte în cadrul ministerului şi iată că astăzi m-a informat domnul director Neaga (directorul CNAIR, n.r.) că a fost desemnat câştigătorul pentru Sibiu-Boiţa, firma Porr a câştigat licitaţia. L-am rugat pe domnul Neaga să facă toate demersurile pentru ca pe data de 23 martie să semnăm şi contractul de proiectare-execuţie, 12 luni pentru proiectare şi 36 de luni execuţie. Sper să nu apară nicio contestaţie. Dacă va apărea, pe 23 martie fie vom fi bucuroşi că vom semna contractul, dacă nu, vă voi informa care sunt firmele care blochează infrastructura în România, pentru că desemnarea câştigătorului se face în urma unei evaluări foarte clare de către o comisie care evaluează şi tehnic şi financiar. Deci avem primul lot de pe Sibiu-Piteşti adjudecat şi avem câştigătorul dat", a subliniat Răzvan Cuc, informează Agerpres.

CNAIR anunță că la rândul său că desemnat caștigătorul contractului de proiectare și execuție ca fiind PORR CONSTRUCT SRL cu o valoare a propunerii financiare de 612.647.863,38 Lei fără TVA, echivalentul a 129 milioane Euro fără TVA, având un cost/ km de 9,7 milioane euro fără TVA.

Licitația pentru secțiunea 1 a fost lansată în august 2017, împreună cu licitația pentru secțiunea 5 Pitești - Curtea de Argeș.

Secțiunea 1 se întinde între km. 0+000 și km. 13+170, iar traseul autostrăzii va începe în zona localității Șelimbăr, la intersecția cu centura Sibiu. Aliniamentul se continuă la vest de DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zona colinară până la km 6, în zona localității Veștem. În continuare, traseul autostrăzii traversează la vest de Tălmaciu, drumul județean DJ 105G, Avrig - Marsa - Tălmaciu - Sadu, pana în zona Boița unde este prevazut un nod rutier ce asigură conectivitatea temporara a autostrăzii Sibiu-Pitești cu DN7.

Durata contractului este de 108 luni și cuprinde: 12 luni perioada de proiectare, 36 luni perioada de execuție și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Ministrul Transporturilor a mai anunţat că, tot miercuri, a fost transmis la ANAP şi lotul IV al Autostrăzii Sibiu-Piteşti, pentru proiectare şi execuţie.

Pe 1 februarie, Compania de Autostrăzi anunța același lucru: că a trimis la ANAP secțiunea 4 din Sibiu - Pitești. Asta după ce încă din martie 2018 CNAIR tot anunță că sectorul e pregătit să fie scos la licitație...

Autostrada Sibiu-Piteşti va avea o lungime de 122,1 kilometri şi este împărţită în cinci loturi, Sibiu-Boiţa, Boiţa-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş-Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.