Asocierea Trameco SA - Vahostav SK AS - Construcții Erbașu SA - Grafic Tends SRL va realiza proiectarea și execuția nodului rutier CB - DJ401 (Berceni) de pe Centura Sud a Capitalei pentru circa 30,5 milioane de euro. Contractul a fost semnat miercuri, anunță CNAIR, și presupune amenajarea unui sens giratoriu suspendat și lărgirea actualei centuri pe o mică porțiune. Proiectul este similar cu cel de la Oltenița pentru care s-a anunțat de curând câștigătorul licitației. Ambele licitații au fost pornite în că din mai 2017

Giratorii suspendate pe Centura de Sud a CapitaleiFoto: Captura YouTube

Compania de Drumuri anunță că a semnat pe 6 martie contractul de proiectare și execuție pentru Amenajare nod rutier CB - DJ401 (Berceni) km 33+190 - km 35+600 în regim de FIDIC GALBEN.

„Operatorul economic care va realiza proiectarea și execuția contractului este ASOCIEREA TRAMECO SA - VAHOSTAV SK AS - CONSTRUCTII ERBASU SA - GRAFIC TENDS SRL. Valoarea contractului este de 146.009.911,67 LEI fără TVA, echivalentul a 30,5 milioane Euro fără TVA”, transmite Compania.

Intersecția Centură - DJ 401 Berceni

La intersecția cu DJ 401 spre satul Berceni, Șoseaua de Centură trece la nivel, în timp ce pe deasupra va fi construit un sens giratoriu suspendat asemănător cu proiectul de la Domnești. DJ 401 va trece, practic, pe deasupra centurii prin girația suspendată. (foto jos)

---

FOTO: Soluția giratoriilor suspendate (în imagine cel de la Ploiești) va fi aplicată pe Centura de sud a Capitalei la intersecția de la Domnești, intersecția cu Olteniței și intersecția cu Berceni.

„Obiectul principal al contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru Amenajarea unui nod rutier pe Centura București – DJ401 (Berceni) km 33+190 - km 35+600. Nodul va fi unul denivelat, cu amenajarea unui sens giratoriu suspendat, care va fluidiza traficul, inclusiv pe cel feroviar din zonă. În ceea ce privește desfășurarea investiţiei pe DJ 401, amenajarea nodului rutier este pe o lungime de aproximativ 600 m care se termină cu un sens giratoriu pe direcția București și aproximativ 650 m care se termină cu un sens giratoriu pe direcția Berceni”, mai transmite CNAIR.

Durata de realizare a acestui contract este de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor ofertată de Asocierea declarată câștigătoare este de 10 ani.

Proiect: giratoriu suspendat DNCB-Șos. Berceni + lărgire la 4 benzi a centurii

Lungime: giratoriu + 2,5 km

Cost: 30,5 mil. Euro

Constructor: ASOCIEREA TRAMECO SA - VAHOSTAV SK AS - CONSTRUCTII ERBASU SA - GRAFIC TENDS SRL.

Stadiu: contract semnat

Început în: mai 2017 (licitația)

Termen de finalizare: 30 luni (6 luni proiectare și 24 luni execuție)

Citește și:

Realizarea pasajului rutier pe șoseaua Olteniței peste Centura Capitalei, în sfârșit atribuită unui constructor pentru circa 35 de milioane de euro / FOTO Cum va arăta viitorul sens giratoriu suspendat