Lungime: 52 km
Cost: 530 mil. Euro (estimativ)
Lotul 1
Proiect: A2-CF 902 (aproape de Jilava)
Lungime: 17 km
Cost: 178 mil. Euro
Constructor: desmenat - Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS
Stadiu: în licitație, cu diferite contestații
Început în: licitația începută în iulie 2017
Termen de finalizare: 12 luni pentru proiectare și 30 de luni pentru desfășurarea lucrărilor, odată ce va fi emis ordinul de execuție după semnarea contractelor
Lotul 2
Proiect: CF 902 - DN6
Lungime: 16,3 km
Cost: 162 mil. Euro
Constructor: Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS
Stadiu: contract semnat pe 9.03.2019
Început în: licitația începută în iulie 2017
Termen de finalizare: 12 luni pentru proiectare și 30 de luni pentru desfășurarea lucrărilor, odată ce va fi emis ordinul de execuție după semnarea contractelor
Lotul 3
Proiect: DN6-A1
Lungime: 17,5 km
Cost: 182 mil. Euro
Constructor: desemnat Asocierea Aktor - Euroconstruct Trading - ianuarie 2019 (fără contestații) / inițial a fost desemnat UMB-Tehnostrade, dar au fost admise contestații și ofertele au fost reevaluate.
Stadiu: aproape de semnare contract
Început în: licitația începută în iulie 2017

Turcii de la Alsim Alarko încearcă de circa trei ani să intre în piața de construcții de infrastructură din România, iar proiectul autostrăzii A0 a fost printre primele la care a participat.
Recent, turcii de la Alsim Alarko au câștigat și un contract de aproape 600 de milioane de euro pentru realizarea a unui tronson de cale ferată de viteză între Cața și Apața, parte din linia de la Brașov la Sighișoara.
În urmă cu un an reprezentanții companiei turce au transmis HotNews.ro că proiectul A0 va fi unul de început care să deschidă calea și altor lucrări în Europa și că „strategia companiei pe termen lung este de a investii în Romania prin Parteneriatele Publice Private”, având pregătit „un plan de investiții de 10 miliarde de dolari pentru următorii 10 ani”.
Potrivit unui film de prezentare publicat pe YouTube, compania se laudă cu peste 200 de proiecte internaționale pe care le-a realizat - proiecte rutiere și feroviare, de metrou, aeroport, conducte sau urbane.
La modul cum merg lucrurile în România, lucrările durează de cel puțin 3 ori mai mult. Așa că nu e mult 160 mil.euro pentru 17 km. Cel mai probabil nu se vor încadra în buget, iar tronsonul nu va fi gata nici la alegerile din 2024.
Acum citesc: "Primul contract pentru Autostrada de Centură (A0) a Capitalei se semnează sămbătă cu o companie din Turcia / 17 km, 160 mil. euro, 18 luni de licitație". Deci o sosea pe drum drept costa asa de multi bani in Romania!!! Halucinant!
Daca nu credeti , uitati-va aici: https://en.wikipedia.org/wiki/L%C3%A6rdal_Tunnel
Credeti ca mai merita sa comentez ceva. O simpla intrebare si un raspuns! Cine sunt cu adevarat dusmanii poporului roman?? Poate imi raspundeti.....
Nimic nu strica in plus, dar intai trebuie modernizata centura, de care cum zici, sa circule bucurestenii din imprejmuiri, care merg la munca, ei ocupa 90% din traficul de varf. E vorba de 600 milioane.
Un camion nu trebuie neapărat să meargă de la Pitești la Constanța ca să folosească centura, e destul să meargă de la Pitești în Berceni sau de la Adunații Copăceni la Chiajna.
Chiar fără niciun trafic interurban, datorită centurii practic se descongestionează orașul fiindcă intră și iese fiecare cât mai aproape de locul unde are treabă, nu mai străbate orașul pe diverse diagonale.
Eu mai am o parere proasta despre existenta a 2 inele. Intre ele vor apare multe asezari rezidentiale din care locuitorii vor merge la munca in oras, deja intrarile in oras nu mai fac fata la orele de varf.
Regimul de autostradă e însă ostil anumitor categorii de trafic, dar acel trafic trebuie să poată circula și el pe undeva. Iar acel ”undeva” e actuala centură, care nu va avea regim de autostradă. De asta trebuie să existe amândouă.
Așa e în Londra trecerea de Dartford, acolo autostrada M25 se întrerupe, iar trecerea propriu-zisă peste Tamisa are statut de drum național (A282) astfel încât să poată fi folosită de toate categoriile de vehicule, nu doar de traficul de autostradă.
Împreuna cu jandarmi lor?
Ai Nadlac-Constanta, aia e autostrada. A1.
Centura de sud e parte a acestei autostrazi.
Buricul pământului, ăsta e fenomenul.
De care putem scăpa dacă mutăm capitala la Cluj.
1. Este scumpă pentru o autostradă construită în zona de campie dar , prețul trebuie să acopere PARA ' NDĂRĂT sau PARA IADESÎ cum se zice în limba turcă, sau CIUBUK , PEȘCHEȘ și alte variante, cuvantul fiind des folosit are multe sinonime. Se poate aprecia un PARA IADESÎ de pana la 50%, ceea ce depașește orice realizarea a PSDului de pana acum.
2. Dacă se va face, ceea ce nu cred pentru că vin alegerile, se schimbă puterea și intervine DNA pentru recuperarea prejudiciului, CALITATEA VA FI EXECRABILĂ (gen Harabia Mashnur), a se vedea dezastrul cu autobuzele turcești ale PSD Firea. Firmele din Turcia vand mărfuri si fac lucrări de infrastructură numai în fostele state vasale ale Imperiului Hoțoman, din Balcani (Balkan Yanmadasî), Caucaz și în Asia Centrală (Orta Asya), deși sunt goniți de China de acolo, firmele chineze venind cu o calitate mai bună iar liderii mult iubiți din STAN-uri s-au prins de șmecheria turceasca. La noi au găsit breșa în Muntenia, la Bükreș, prin rotițele unse la PSD (apropiere culturală, Ardealul merge cu austriecii, germanii, a se vedea contracte primării CJ, AR, SB, BV, TM etc). Turcii sunt însă șmecheri, la Stambul lucreaza la proiecte importante de infrastructura numai antreprenori străini, japonezi, vest-europeni etc, firmele turcesti doar subcontractează de la aceștia lucrări cu manopera ridicată.
Va fi intersant de urmarit, în final tot romanii vor pierde, bucureștenii în primul rand, cu toate ca vor reîncepe ritualurile cu cătușe la DNA, banu furat urmand a ajunge fie pe malul Bosforului, fie în Madagscar, Brazilia, Costa Rica, conturi elvețiene samd.