Primul metru de autostradă construit în Moldova, de Ștefan Mandachi, pe un teren agricol dintre localitățile Suceava şi Cumpărătura, ar fi fost vandalizat, conform unor informațiic are ciruclă pe rețelele sociale. Un clip video preluat pe Youtube de un jurnalist local arată că zona a suferit distrugeri. Ștefan Mandachi, omul de afaceri care a construit metrul simbolic de autostradă, spune că nu va sesiza Poliţia și că e posibil totuși să nu fie vorba de un act de vandalism.

Metrul de autostrada ar fi fost vandalizatFoto: Captura YouTube

Un clip video postat pe YouTube de către jurnalistul sucevea Dinu Zară arată zona metrului de autostradă ce a suferit distrugeri. În descriere acesta spune că filmulețul a fost inițial postat pe Facebook de către un martor, iar imaginile arată cum borna kilometrică a fost spartă și panourile au fost dărâmate.

„Martorii care au suprins incidentul susțin că ar fi vorba de doi tineri care se deplasau cu un autoturism. Cei doi tineri au părăsit locul în momentul în care și-au dat seama că au fost văzuți și că sunt filmați”, scrie acesta.

Suceveanul care a construit primul metru de autostradă, Ștefan Mandachi, a declarat miercuri corespondentului Mediafax că e posibil să nu fie vorba de vandalizare, fiind de părere că vântul ar fi putut provoca pagubele de la bornă și de la panourile din zonă.

"Habar nu aveam până azi (miercuri). Având în vedere că mii de oameni opresc acolo și sunt pașnici, nu mai conteaza un nebun. Poate l-a dat vântul, totuși, jos. Nu știu. Nu fac nicio plângere pentru că locul va rămâne deschis oamenilor de bună credință, care vin ca la pelerinaj acolo. Voi pune altă bornă. O voi schimba de fiecare dată, dacă se mai distruge. Nu intru în conflicte cu nimeni și nu depun nicio plângere", a spus antreprenorul Ștefan Mandachi.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au transmis că, deocamdată, nu au fost sesizați în acest caz, și fiind vorba despre o proprietate privată, nu pot interveni pentru a cerceta cazul.