Un drum cu mașina de aproape 650 de kilometri de la Târgiu Jiu la Botoșani, respectând regulile de circulație, indicatoarele și limitele de viteză de pe parcurs, durează aproape 16 ore, arată un experiment care se vrea a fi episodul 2 din campania „România Vrea Autostrăzi”, lansată de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, cel care a construit simbolic primul metru de autostradă.

Pe drum de la Targu Jiu la BotosaniFoto: Captura YouTube

Vezi și: VIDEO Un om de afaceri din Suceava a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova și îndeamnă la un protest de solidaritate de 15 minute pe data de 15 martie

"În data de 15 martie, pentru 15 minute, începând cu ora 15, eu suspend activitatea celor 40 de restaurante. Pentru autostrăzi, fii solidar. Provoacă măcar trei persoane să își întrerupă activitatea". Așa suna protestul inedit inițiat de antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi, nemulțumit de lipsa autostrăzilor în țară și mai ales în regiunea Moldovei.

Deținător a 40 de restaurante în întreaga țară, omul de afaceri a construit și ”primul metru de autostradă din Moldova”, pentru care a achitat, din fonduri proprii, aproximativ 4.500 de euro.

Citește și:

Ștefan Mandachi: Nu mă voi liniști până nu văd autostradă la Suceava / Am donat unei organizații acel metru de autostradă

VIDEO "România vrea autostrăzi" - 15 minute de protest #șîeu / Suceaveanul care a inaugurat primul metru de autostradă: "Avem o șansă unică să restartăm România"