​Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a acuzat compania privată Regio Călători că a anunțat cu prea puțin timp înainte retragerea de pe linia Oravița - Berzovia și spune că va lua măsuri, relatează Radio România. Regio Călători a anunțat că de la 1 aprilie nu va mai opera pe linia de 59 km, iar ministrul a promis că va intra CFR pe rută, pentru a asigura circulația.

Tren al Regio CalatoriFoto: Hotnews

Erau patru trenuri pe sens în fiecare zi, opreau în 10 gări, iar drumul dura aproximativ o oră și 40 de minute.

Citește și: De ce trenurile private ies de pe tot mai multe rute

Regio Călători nu a anunțat pe Facebook că se va retrage de pe linie și nu a dat nici comunicat de presă. A pus un anunț pe site, însă nu foarte vizibil.

Linia de 59 km lungime a fost construita de Societatea de căi ferate locale Oraviţa - Bocşa Montană - Reşiţa şi dată în exploatare la 1 februarie 1909.

Într-o conferinţă de presă, susţinută duminică la Oraviţa, Răzvan Cuc a spus că va fi sesizată Autoritatea de Reformă Feroviară pentru a fi verificată licenţa operatorului, câţi călători au fost declaraţi şi cât de onestă a fost relaţia cu Ministerul Transporturilor.

Referitor la calea ferată Oraviţa – Berzovia, am aflat destul de târziu că din 1 aprilie nu va mai opera operatorul privat, de care sunt foarte dezamăgit. Acesta a anunţat într-un timp foarte scurt CFR Infrastructură că nu va mai opera, iar o astfel de măsură trebuia anunţată cu 60 de zile înainte să se ia o asemenea hotărâre, pentru a putea pregăti să intre operatorul naţional, care m-a asigurat că va intra şi va asigura circulaţia pentru pasagerii care folosesc această rută. Între timp, vom încerca să găsim o altă soluţie alternativă.

Şmecheriile de genul acesta în care se operează, se câştigă bani şi apoi se pleacă, punându-se presiune pe CFR şi, implicit, pe minister, se vor încheia”, a ţinut să precizeze ministrul Cuc.