Operatorul feroviar național german Deutsche Bahn a cerut companiilor Siemens și Bombardier să rezolve problemele de calitate de la noile trenuri de mare viteză ICE 4, scrie Reuters. În ultimii ani a crescut ponderea trenurilor germane care întârzie, iar rețeaua are nevoie de modernizare, pentru acest lucru urmând să fie investiți zeci de miliarde euro în următorii ani.

Tren de mare viteza german ICEFoto: Deutsche Bahn

Deutsche Bahn spune că în unele cazuri caroseria noilor vagoane ICE 4 nu îndeplinește standardele de calitate cerute și precizează că nu va mai accepta livrări de noi trenuri, până când problemele nu vor fi rezolvate.

Siemens și Bombardier au admis că au identificat probleme cu sudura la caroseriile unor vagoane pentru trenurile ICE 4. Companiile au spus că problemele nu afectează siguranța pasagerilor, nu se regăsesc la trenurile folosite acum și nici la cele aflate în prezent în producție.

Cele două companii produc diverse componente pentru trenurile ICE 4 și promit că lucrează la rezolvarea problemelor împreună cu autoritatea germană de transport.