Furturile de cabluri în Regatul Unit au atins maximul ultimilor cinci ani și numărul acestor furturi a crescut cu 85% pe calea ferată, scrie BBC. Din cauza acestor furturi, trenurile au întârziat anul trecut în total 950 de ore, dublu față de acum doi ani. Datele din Marea Britanie arată că întârzierile pe calea ferată au atins maximul ultimilor 13 ani și vor fi schimbate standardele de raportare a trenurilor întârziate, considerate a fi prea laxe acum, mai scrie BBC.

Linii de cale ferata in Marea BritanieFoto: Network Rail

Network Rail, care gestionează o mare parte a infrastructurii feroviare din UK, spune că aceste furturi de cabluri costă milioane de lire din banii contribuabililor.

Poliția spune că furturile au crescut fiindcă a crescut prețul cuprului și acest metal tot mai scump este foarte atrăgător. Bandele organizate reușesc să vândă metalul valoros, în ciuda diverselor măsuri luate pentru a împiedica vânzarea sau pentru a o face aproape imposibilă.

Cele mai multe furturi se petrec în zona Londrei și au de suferit la capitolul punctualitate trenurile de scurt parcurs, folosite de foarte multă lume. Anul trecut, 7.000 de trenuri au întârziat în Marea Britanie din cauza furturilor de cabluri.