Pe autostrada A4, autotrada de centură a municipiului Constanța, se lucrează de zor la nodul rutier Poiana, spațiile de seviciu și un centru de întreținere - niște rămășițe ale contractului semnat încă din 2008. Nodul rutier presupune amenajarea primului sens giraoriu suspendat peste o autostradă din România, însă investiția în nodul Poiana este practic inutilă în acest moment pentru că drumul de acces spre Constanța este unul de pământ, neasfaltat, atrage atenția Asociația Pro Infrastructură.

Nodul rutier Poiana-A4Foto: Asociatia Pro Infrastructura

Nodul rutier Poiana de pe A4 presupune intersectarea și spratraversarea autostrăzii a drumului comunal DC89 dinspre localitatea Poiana spre DN3C Ovidiu-Constanța.

„Contractul pe cei 22 km ai Autostrăzii A4 Centura Constanța a fost semnat în august 2008 cu asocierea Astaldi-FCC pentru suma de 437,8 milioane lei fără TVA. Termenul de proiectare și execuție era de 3 ani, însă deschiderea traficului s-a făcut pe bucăți în perioada iulie 2011-iulie 2013”, explică Asociația Pro Infrastructura.

„Dar nodul Poiana, Centrul de Întreținere și Coordonare (CIC) și spațiul de servicii din proximitate nu au fost niciodată terminate. Așa cum vedeți din cadrele aeriene, abia acum sunt aproape gata. Riscăm să pierdem fondurile europene dacă nu se finalizează totul de urgență”, mai detaliază asociația care publică și imagini video din dronă cu șantierul în lucru.

„Mai mult, investiția în nodul Poiana este practic inutilă în acest moment, drumul de acces (DC89) spre Constanța, până în DN3C, fiind unul de pământ, neasfaltat. Mingea este acum la autoritățile locale care trebuie să asigure o conexiune modernă între Autostrada A4 și Bulevardul Tomis, astfel încât șoferii să se bucure de o alternativă pentru accesul în zona de nord a Municipiului Constanța, inclusiv în Mamaia. Desigur, noua șosea ar fi foarte utilă și în perspectiva dezvoltării metropolitane a orașului”, atrage atenția ONG-ul.