Metrorex a deschis joi o nouă cale de acces la stația de metrou Tineretului de pe Magistrala 2. Noua cale de acces se află în capătul spre stația de metrou Unirii și are două intrări/ieșiri pietonale, de-o parte și de alta a bulevardului Dimitrie Cantemir. La noul acces s-a lucrat circa doi ani.

Acces nou la statia TineretuluiFoto: Metrorex

Noua cale de acces la stația de metrou Tineretului are în componența sa două intrări/ieșiri pietonale dotate cu scări fixe, escalatoare și lift, facilitând astfel deplasarea persoanelor cu dizabilități.

Cele două guri de acces pietonale se regăsesc de-o parte și de alta a bulevardului Dimitrie Cantemir dinspre Unirii spre Tineretului.

Noua cale de acces face parte din proiectul “Îmbunătăţirea serviciilor de transport public de călători cu metroul pe Magistrala 2 Berceni – Pipera”. Constructorul acesteia este Asocierea SOPMET S.A. (lider de asociere) – SOMET S.A. – SCHINDLER ROMÂNIA S.R.L. – UTI GRUP S.A. – TIAB S.A, transmite Metrorex.

Valoarea lucrărilor realizate este de aproximativ 18 milioane de lei cu TVA, iar investiţia este finanţată din fonduri europene nerambursabile acordate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM).

Lucrările la noua cale de acces au început în 2016.