Șantierele metroului din Drumul Tabarei s-au deschis în 2011, dar metroul nu a fost încă inaugurat, proiectul având deja câțiva ani întârziere. Dumitru Șodolescu, director general al Metrorex, promite solemn că lucrarea va fi gata în decembrie. Reamintim că în aprilie a fost semnat contractul pentru sistemul de siguranță și automatizare a circulației și că acesta prevede un termen de nouă luni pentru instalarea, integrarea și testarea echipamentelor și a soft-ului de management a traficului.

Metroul din Drumul TabereiFoto: Asociatia Pro Infrastructura

”Cea mai așteptată investiție este Magistrala 5 - secțiunea Drumul Taberei - Eroilor - și suntem foarte determinați și motivați și vă asigurăm că așa se va întâmpla, în luna decembrie a acestui an”, a spus Șodolescu, la evenimentul Infratrans.

Șodolescu spune că Metrorex va lansa în acest an programe de investiții noi în valoare de 5,1 miliarde lei

- magistrala 6: 1 Mai -Aeroportul Otopeni - licitațiile au fost începute, durata este de 48 de luni de la ordinul de începere a lucrărilor, ia acestea ar putea fi gata în 2023.

- la magistrala 2 va fi înlocuită calea de rulare pe toată lungimea, 18, 3 km cale dublă și vor fi modernizate și stațiile.

- a fost lansată licitația de achiziționare a unor trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5: 13 trenuri, cu opțiunea de a adăuga încă 17

- Magistrala 5, continuarea de la Eroilor la Iancului - a fost lansată licitația pentru proiectare și asistență tehnică.

Șodolescu a vorbit și despre câteva proiecte foarte îndepărtate (orizont 2030)

-Magistrala 4: tronsonul de legătură Gara de Nord - Gara Progresu

Magsitrala 7: Bragadiru - Voluntari

Magistrala 8: (inelul de sud Crângași - Dristor)

Modernizarea tuturor stațiilor de metrou

Citește și: Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei - a fost semnat contractul de automatizare și siguranță a circulației, blocat mai bine de un an în instanță