Lotul 1 (17 km) din A10 Sebeș - Turda va fi deschis traficului, cel puțin parțial, până la finele anului, de la Alba Iulia și până în zona Lăncrăm, lângă Sebeș, pe bretelele scurte ale nodului rutier viitor cu autostrada A1, sunt promisiunile constructorului și ale ministrului Transporturilor aflat joi în vizită pe șantier. În schimb, Cuc a declarat că e sceptic privind finalizarea Lotului 2 (24 km) în acest an, deși de la începutul anului acesta figura mereu în declarațiile oficialilor ca tronson ce va fi finalizat în 2019.

Autostrada A10 - Alba Iulia Nord - SebesFoto: Asociatia Pro Infrastructura

Reprezentanții firmei Impresa Pizzarotti, constructorului Lotului 1, au precizat că vor finalizarea lotului și deschiderea circulației în acest an, până în zona sensului giratortiu din Lăncrăm, pe bretelele scurte ale viitorului nod rutier complex dintre A10, A1 și DN1 din zona Sebeș. Restul lotului urmând a fi finalizat în anul următor.

Potrivit reprezentanților constructorului Lotului 1, la începutul lunii septembrie este programată lansarea grinzilor metalice peste Autostrada Deva – Sibiu, la nodul rutier de la Sebeș, transmite alba24.ro.

Cât privește Lotul 2, acolo unde lucrează firma Aktor, minsitrul Cuc a declarat că e sceptic privind finalizarea în acest an, deși de la începutul anului tronsonul figura mereu în declarațiile oficialilor ca tronson ce va fi finalizat în acest an.

„Am găsit o mobilizare bună pe Lotul 2, lotul pe care acum o lună vroiam să reziliez contractul. (…) Deși am primit și acolo promisiuni că se va circula pe acel lot, prefer să fiu sceptic, să stau pe șantier și să mă asigur că lucrurile vor evolua așa cum trebuie fără să mai facem promisiuni deșarte. În schimb, pentru lotul 1 așa cum mi-am asumat, îl vom deschide în acest an”, a declarat ministrul Răzvan Cuc, informează alba24.ro.

Viitorul nod rutier A1-A10-DN1. Circulația pe Lotul 1 din A10 ar putea fi deschisă în 2019 până la Lancrăm, pe bretelele scurte până în sensul giratoriu din DN1:

Citește și:

100 de km de autostradă deschiși în acest an, spune ministrul Cuc. Care sunt în realitate tronsoanele cu șanse reale de inaugurare