O nouă stație de metrou supraterană va fi construită de Primăria Sector 4 între stația Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 de metrou din București, și Șoseaua de Centură. Licitația va fi publicată pe 4 octombrie, proiectul are o valoare estimată la circa 31 milioane de euro, iar durata lucrărilor va fi de 22 de luni.

Metroul la suprafata in BucurestiFoto: Captura YouTube

„Marți, 10 septembrie a.c., a fost publicat în noul sistem de achiziții publice - SICAP, anunțul privind “Elaborare Proiect Tehnic și execuție lucrări pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situată între stația de metrou Berceni și Șoseaua de Centură””, anunță Primăria Sectorului 4 care mai precizează că data estimată pentru publicarea anunțului de participare este 04 octombrie 2019.

„Potrivit anunțului, unul din obiectivele majore ale administrației Sectorului 4 în domeniul mobilității urbane este extinderea magistralei de metrou M2 la limita de sud, cu o stație situată între stația de metrou existentă Berceni și Șos. de Centură. În vederea implementării acestui proiect de infrastructură, Sectorul 4 a încheiat un protocol cu S.C. METROREX S.A. În baza acestuia, a fost derulat contractul și a fost recepționată documentația “Studiu de fezabilitate pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situată între stația de metrou Berceni și Șoseaua de Centură.”, transmite instituția.

„Conform studiului de fezabilitate, destinația clădirii propuse va fi aceea de clădire civilă (publică) pentru transport cu metroul – STAȚIE DE METROU SUPRATERANĂ. Clădirea va asigura un mediu propice circulației pietonale (tip transport cu metroul și spații publice urbane de circulație)”, mai comunică administrația sectorului 4.

Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 146 de milioane de lei (fără TVA).

Durata de execuție a achizitiei „Elaborare Proiect Tehnic și execuție lucrări pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situată între stația de metrou Berceni și Șoseaua de Centură„ este de 22 luni, din care 4 luni perioada de proiectare. Totodată, potrivit anuntului menționat, procedura aplicată va fi cea a licitației deschise sau a negocierii competitive, iar criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-preț.

Conform informațiilor transmise, Primăria Sector 4 va asigura finanțarea, proiectarea și edificarea obiectivului de investiții. În același timp, administrația locală mai precizează că a inițiat discuții deja cu reprezentanții AM-POIM din cadrul Ministerul Fondurilor Europene, respectiv OI-Transport din cadrul Ministerului Transporturilor, concretizate prin aprobarea de către Comisia Europeană a modificării POIM prin introducerea sectoarelor municipiului București în categoria beneficiarilor eligibili, în parteneriat cu Metrorex, pentru Axa Prioritară 1. OS 1 Creșterea gradului de utilizarea a transportului cu metroul în București – Ilfov.