Autostrada Soarelui (A2) intră de luni în reparație pentru doi ani pe circa 24 de kilometri acolo unde vor fi frezate dalele de beton, vor fi consolidate fisurile și vor fi reparate rosturile de dilatație pe ambele căi de rulare. Pe perioada lucrărilor care vor costa circa 18 milioane de euro vor fi instituite restricții de circulație și de viteză (60 km/h).

HotNews.roFoto: Hotnews

„Astăzi, 16.09.2019, reprezentanții DRDP București au început montarea semnalizării rutiere în vederea demarării lucrărilor de reparații pe calea 1 a Autostrăzii Soarelui (A2), București-Constanța (km 21- km 27). Obiectivul programat să dureze 24 de luni constă în frezarea dalelor de beton, consolidarea fisurilor active și repararea rosturilor degradate, atât pe calea 1, cât și pe calea 2”, transmite Compania de Drumuri și Autostrăzi.

„Facem apel către participanții la trafic să circule cu atentie și să respecte semnalizarea rutieră existentă, precum si restricțiile de viteză instituite în zona lucrărilor, și anume de 60 km/h”, anunță CNAIR.

Lucrările au fost contractate la începutul verii, însă programarea lor a fost făcută pentru această perioadă în urma discuțiilor cu Patronatele din Turism pentru a nu afecta traficul rutier în sezonul estival.

Lucrările, finanțate prin fonduri de la bugetul de stat și venituri proprii, sunt împărțite în două loturi astfel:

- Lotul 1 km (12+000 - km 24+000) Calea 1 și 2, are o lungime de 12 km, si va fi executat de S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L. la o valoare a lucrărilor de 41.7 mil lei, fără TVA.

- Lotul 2 km (24+000 - km 36+000) Calea 1 și 2, tot în lungime de 12 km, va fi executat de S.C. SAGA BUSINESS CONSTRUCT S.R.L, la o valoare a lucrărilor de 44.9 mil lei, fără TVA.