Alstom, companie care asigura servicii de întreținere pentru metroul bucureștean, a notificat Metrorex pentu plata unor facturi restante de 132 de milioane de lei, iar dacă plățile nu vor fi făcute, firma își va reduce activitatea de săptămâna viitoare, informează Mediafax. Directorul companiei a declarat că dacă nu va fi plătită până luni o primă tranșă din datorii activitatea metroului ar putea fi afectată, iar trenurile să circule doar o treime din timp.

La metrou la VictorieiFoto: Hotnews

Gabriel Stanciu, director Alstom, firmă care asigură mentenanța metroului, a declarat că Metrorex are datorii de circa 132 de milioane de lei, iar compania cere eșalonarea datoriilor.

„Până luni ni s-a propus o primă tranță de 25 de milioane de lei. Restul eșalonat până la finalul anului calendaristic”, a declarat directorul Alstom la Digi24.

„Am primit o propunere de eșalonare a plăților. Rămâne să vedem dacă plata primei tranșe va fi respectată. În caz contrar va fi necesar să luăm măsura suspendării serviciilor. Acest lucru s-ar transpune în practică cu reducerea serviciului public la minim o treime. Fie va circula un tren din trei, fie va fi program doar o treime din timp. Nu ne aparține decizia. Vom primi instrucțiuni din partea Metrorex asupra a ceea ce trebuie să facem și cât, pentru că acest minim legal să fie asigurat”, a spus Stanciu.