​​Între municipiile Brăila și Galați va fi construit un drum expres de circa 11 km și care se va conecta la viitorul pod peste Dunăre ce se construiește în zona de nord a Brăilei. Proiectul a fost scos la licitație de către Compania de Drumuri, are o valoare estimată de circa 111 milioane de euro, o perioadă de proiectare de 10 luni, iar execuția ar trebui să dureze 24 de luni. Vezi pe unde va trece viitoarea șosea rapidă.

Drumul expres Braila - GalatiFoto: Hotnews

Compania de Drumuri a publicat în sistemul electronic de achiziții publice (SICAP) anunțul de participare pentru procedura de atribuire a licitației deschise, având ca obiect "Proiectare și Execuție Drum Expres Brăila - Galați” în lungime de aproximativ 11 km.

Valoarea estimată a contractului este de 530.312.447,16 lei fără TVA, iar durata contractului este de 94 luni și cuprinde 10 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a acestora. „Durata contractului de lucrări poate varia în funcție de perioada de garanție a lucrărilor ofertată de operatorul economic desemnat câștigător”, mai informează CNAIR, care precizează că data limită de depunere a ofertelor este 10 decembrie 2019.

Drumul expres se va racorda, în zona de nord a municipiului Brăila, cu actualul proiect al șoselei parte din proiectul noului Pod peste Dunăre de la Brăila, lucrări în prezent în execuție.

Drumul expres va fi proiectat pentru viteza de 120 km/h și va avea o platformă de 22 de metri din carea partea carosabilă va fi formată din câte două benzi de câte 3,5 metri pe fiecare sens și o zonă mediană de 3 metri cu câte 0,75 metri spațiu pentru parapete, conform informațiilor din caietul de sarcini.

Platforma drumului expres va mai avea patru benzi mici de încadrare de câte jumătate de metru și câte un acostament înierbat de 1,5 m pe fiecare parte.

De-a lungul traseului vor fi proiectate două poduri peste canale de irigații și două viaducte (câte unul pe sens) peste digul de apărare pentru ape mari al râului Siret, peste calea ferată și peste răul Siret.

Primul viaduct va avea o lungime de 845 de metri și peste râul drumul expres va trece pe un pod hobanat de 290 de metri.

Al doilea viaduct va avea o lungime de 389 de metri, iar traversarea râului Siret se va face printr-un pasaj de 120 de metri.

Proiectul mai prevede și lărgirea actualului DN28 de la două la patru benzi pe o distanță de 0,43km dinspre municipiul Galați până la intersecția cu Drumul Expres.

---

HARTĂ INTERACTIVĂ - Drumul expres Brăila - Galați:

Vizualizare hartă mai mare