Noul Ministru al Transporturilor, Lucian Bode, ar trebui să comunice cât mai rapid soluțiile și calendarul de implementare „pe câteva investiții cruciale în rețeaua rutieră care trenează de ani de zile”, susține Asociația Pro Infrastructura. „(...)Închiderea Coridorului IV (lotul 2 al A1 Lugoj-Deva și investigațiile geotehnice pe Secțiunile 2 și 3 ale Autostrăzii Sibiu-Pitești), tunelul Meseș de pe A3 și, nu în ultimul rând, cei 310 km ai Autostrăzii A8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni”, sunt cele câteva proiecte urgente pe care le cer explicate cei de la API.

Ecoduct pe Lotul 3 Lugoj - DevaFoto: Asociatia Pro Infrastructura

Noul ministru al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a depus jurământul de învestitură luni și a preluat oficial portofoliul marți seara.

Asociația Pro Infrastructură atrage atenția „că șoferii și călătorii continuă să aibă aceleași modeste așteptări de la autorități”.

„Îi lansăm și o provocare domnului Bode: să deschidă circulația în 7 zile pe cei 21 de km ai lotului 3 din Autostrada A1 Lugoj-Deva, ca o gură de oxigen pentru siguranța circulației, capitol la care suntem ultimii în Uniunea Europeană”, spune API care amintește că a publicat încă din 13 și 14 august filmări complete din dronă și de la bord în care susținea că tronsonul este apt de trafic. „În mod cert mult mai bun și mai sigur ca DN68A, drumul paralel folosit acum”, spune API.

Asociația amintește că lista proiectelor majore de infrastructură, pe toate modalitățile de transport (rutier, feroviar, aerian, naval și metrou), este atât de lungă încât ar dura câteva ore „doar să trecem în revistă toate blocajele, bâlbele administrative, întârzierile și tergiversările”.

„Ne rezumăm acum să vă cerem, domnule ministru, să comunicați public soluțiile și calendarul de implementare pe câteva investiții cruciale în rețeaua rutieră care trenează de ani de zile: închiderea Coridorului IV (lotul 2 al A1 Lugoj-Deva și investigațiile geotehnice pe Secțiunile 2 și 3 ale Autostrăzii Sibiu-Pitești), tunelul Meseș de pe A3 și, nu în ultimul rând, cei 310 km ai Autostrăzii A8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni”, spune Pro Infrastructura.

„Ne adresăm direct dvs, domnule Bode, din cauza neîncrederii în Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, aflată în subordinea dvs, care nu comunică informații de interes public nici măcar când este obligată de instanță în urma deciziilor definitive, așa cum stau mărturie cele 6 procese câștigate de Asociația Pro Infrastructură în 2018 și 2019”, mai amintește ONG-ul.

VIDEO - Lotul 3 parcurs la volan de la Holdea până la Ilia: