O hartă interactivă cu drumurile naționale și autostrăzile cu sectoare închise traficului rutier sau restricționate a fost publicată pe site-ul Companiei de Drumuri. Aplicația dezvoltată de CESTRIN conține și drumurile afectate de condițiile meteo cum ar fi ninsorile și depunerile mari de zăpadă, iar pe site-ul Companiei de Drumuri a fost publicată și o hartă statică cu sectoarele de drum cu risc de înzăpezire.

Harta Interactiva - drumuri inchiseFoto: CNAIR

"Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor anunță că începând de astăzi, pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – www.cnadnr.ro - pot fi accesate hărțile interactive care prezintă situația drumurilor naționale și sectoarele cu risc de înzăpezire", transmite Ministerul Transporturilor .

"Cele două hărți au fost dezvoltate de către Centrul De Studii Tehnice, Rutiere si Informatice - CESTRIN, fără costuri suplimentare, în cadrul unui proiect pilot care va fi finalizat prin lansarea unor aplicații pentru dispozitivele mobile", potrivit comunicatului transmis de MT.

În ceea ce privește Harta sectoarelor cu risc de înzăpezire aceasta este actualizată în baza datelor furnizate de către DRDP-uri. Pe parcursul etapelor de dezvoltare a hărților interactive vor fi introduse inclusiv informațiile referitoare la toate modurile de transport, anunță ministerul.

”Am văzut că lucrurile au început să se miște și la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și să fie promovate, și aici, noile tehnologii. Astfel hărțile interactive propuse de către cei de la CNAIR vin în sprijinul tuturor celor care tranzitează infrastructura rutieră națională. Prin ele vor fi furnizate informații pe care multe dintre aplicațiile existente nu le dețin, informații corecte, care vin direct de la sursă. Chiar dacă este un proiect pilot, managementul companiei a prezentat un calendar rapid de implementare și dezvoltare. Practic, în viitorul apropiat, va fi lansată și aplicația destinată dispozitivelor mobile, valabilă atât pentru utilizatorii de Android cât și pentru cei de IOS. Este un prim pas pe care ei îl fac pentru a deveni ceea ce trebuia să fie de la început: o companie în serviciul cetățenilor. Inițiativele de acest fel trebuie continuate, în noua eră a tehnologiei.” a spus ministrul Lucian Bode.

Vezi aici harta cu situația drumurile naționale și a autostrăzi (în original, într-un tab separat)

---

HARTA DRUMURILOR CU RISC DE ÎNZĂPEZIRE: