Ministrul Fondurilor Europene: „Finanțarea Autostrăzii Unirii din fonduri europene nu este posibilă în prezent” / Care este explicația
Ministrul Marcel Boloș, într-un răspuns adresat deputatului PNL de Suceava Ioan Bălan, a precizat că finanțarea construcției cu fonduri nerambursabile în cadrul POIM a „Autostrăzii Unirii” (n.r A8 Tg. Mureș - Iași) nu este posibilă în condițiile din prezent.
"În privința finanțării pentru Autostrada Unirii, la această dată, prin POIM 2014-2020 este contractată doar pregătirea documentației tehnice aferente proiectului de infrastructură rutieră "Autostrada Târgu Mureș-Târgu Neamț". În ceea ce privește tronsonul Târgu Neamț- Iași- Ungheni, la această dată finanțarea proiectului (inclusiv pregătirea), este prevăzută a se realiza prin parteneriat public-privat. În concluzie la această dată, finanțarea Autostrăzii Unirii în cadrul POIM nu este posibilă, în condițiile legislației actuale, iar finanțarea în cadrul următoarei perioade de programare depinde de modificarea legislației, de rezultatele studiului de fezabilitate și de alocarea financiară disponibilă", a punctat ministrul Fondurilor Europene.
În ceea ce privește drumul expres Suceava-Ploiești, ministrul Fondurilor Europene a informat că sunt în implementare proiecte de elaborare a documentației tehnico-economică pentru toate sectoarele drumului, toate tronsoanele având finanțare aprobată în cadrul POIM.
"Cu privire la finanțarea liniei de cale ferată Suceava-București, vă informăm că la această dată nu sunt depuse cereri de finanțare pentru sectoarele de cale ferată aferente tronsonului Suceava-București. Au fost eliberate de Organismul Intermediar de Transport avize de principiu pentru fundamentarea finanțării proiectelor aferente cadrului financiar 2014-2020, respectiv pentru studiile de fezabilitate Pașcani-Dărmănești, Dărmănești-Vișcani, Roman-Iași, Focșani-Roman, Ploiești Triaj-Focșani", a mai menționat Boloș.
Ministrul Fondurilor Europene a precizat că nu există risc de dezangajare pentru fondurile alocate axelor prioritare de transport, respectiv Axa Prioritară 1 și Axa Prioritară 2 din cadrul POIM 2014-2020.

SĂ VEDEM CĂ FACEȚI CEVA!!!! Că buget mărit în fiecare an și la fiecare rectificare pentru servicii vedem de 30 de ani încoace. BANI MAI MULȚI LA SALARIILE BUGETARILOR VEDEM MEREU!
O investiție nu vedem.
FACEȚI!!!
Targu Mures - Targu Neamt se va face (sigur se va face in 5 ani, am incredere in Iohannis si guvernul lui) din bani europeni. Targu Neamt - Iasi se va face (tot sigur sunt) in parteneriat public privat, dar nu inteleg de ce nu avem bani macar pentru portiunea asta in campie.
Din fericire pentru noi, pentru ca sarbii nu erau in UE si nu erau certitudini ca-si termina bucatile lipsa, s-a tras un ram din coridorul IV si pe la noi
asa ca poate sa fie si mama omida la guvernare, cel mult se vor obtine un 30-40% din fonduri de dezvoltare regionale prin urmatoarele exercitii financiare. Pana atunci ramane ca si valea prahovei...asa cum am stabilit
In plus, efectul neincrederii si, prin consecinta, al indepartarii de Rep. Moldova se observa mai clar acum, cand nu sunt avute in vedere, ba chiar evitate, investitii de legatura si armonizare cu statul vecin.
Ori banii proveniti din fondurile UE sunt scrutinizati de toate statele membre UE, ti se dau beneficii dar ai foarte multe responsabilitati, iar daca nu le indeplinesti esti sanctionat la nivel de comunitate si nu poti scapa cu pile si alte nepotisme invatate de pe vremurile lui Ceasca-Iliescu.