Contractul pentru Elaborarea Studiului de fezabilitate pentru “Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț" a fost semnat cu Asocierea S.C. Search Corporation S.R.L. – Egis Romania S.A. pentru circa 9 milioane de lei, anunță Compania de Drumuri și Autostrăzi. Noul proiect ar urma să aibă o lungime de 61 de km și, conform normativului, va avea două benzi pe sens și separator pe mijloc, fără bandă de urgență, nu va trece prin localități și nu va avea intersecții la nivel.

Drum expres Bacau - Piatra NeamtFoto: Hotnews

„Joi, 23.01.2020, CNAIR a semnat contractul pentru Elaborarea Studiului de fezabilitate pentru “Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț" cu Asocierea S.C. Search Corporation S.R.L. – Egis Romania S.A. Valoarea contractului este de 8.923.930,03 Lei fără TVA, iar finanțarea se face din Fonduri Europene Nerambursabile”, anunță Compania de Drumuri.

Licitația a fost lansată în martie 2019.

Proiectul are ca scop realizarea unui sector de drum expres între localităţile Bacău şi Piatra Neamţ pe o lungimea estimată de 61 de kilometri. Astfel, se va asigura un grad ridicat de siguranţă a traficului rutier în zonă.

Durata contractului este de 18 luni, din care 14 luni pentru finalizarea Studiului de fezabilitate. Celelalte 4 luni sunt alocate pentru asistență tehnică acordată Beneficiarului, în vederea pregătirii documentației de atribuire a contractului de lucrări și pentru depunerea și aprobarea aplicației de finanțare.

Conform normativului aflat în vigoare, drumurile expres sunt drumuri cu cel puțin două benzi pe sens, cu separare a sensurilor de mers, fără bandă de urgență, cu lățimea benzilor de circulație de 3,5 metri și fără intersecții la nivel pe tot parcursul său. Tot conform normativului, viteza de proiectare minimă la șes este de 120 km/h.