Consiliul de Administrație al CNAIR S.A. a desemnat-o în funcția de Director General provizoriu al companiei, pe o perioadă de 4 luni, pe Mariana Ioniță, care deținea funcția de Director Direcția Reglemetări Tehnice și Autorizații de Construire în cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Mariana Ioniță este de profesie inginer constructor, absolventă a Universității Tehnice de Construcții București și are o vastă experiență în dezvoltarea politicilor publice și al managementului programelor naționale din domeniul infrastructurii și al transporturilor”, transmite CNAIR.

Mariana Ioniță l-a înlocuit în funcția de Director General al CNAIR pe Sorin Scarlat, numit în funcție încă din primăvara lui 2019, din mandatul pesedistului Răzvan Cuc la șefia Ministerului Transporturilor.

De-a lungul timpului, Mariana Ioniță a ocupat diverse funcții în cadrul Ministerului Transporturilor, funcții care au variat de la consilier de ministru și până la director general.

În cadrul CFR SA, Ioniță a deținut și funcția de director de investiții, iar în cadrul MT a fost și director al Departamentului de Strategie.

Ioniță a mai făcut parte în trecut și din diferite Consilii de Administrație (CA) sau Adunări Generale ale Acționarilor (AGA) în cadrul mai multor companii de stat din subordinea Ministerului Transporturilor.

Astfel, Ioniță a făcut parte din CA la CNAIR (pe vremea când se numea CNADNR), CFR Marfă, Metrorex sau Spitalul CF2 București, precum și în AGA APDM Galați.