Licitațiile pentru studiile de fezabilitate și proiectele tehnice pentru un nou drum expres lung de 102 km de la Pașcani la Suceava și până la Siret, la granița cu Ucraina, au fost lansate de Compania de Drumuri. Noul Drum Expres va fi în continuarea drumului de mare viteză / Autostrada A7 pe relația Ploiești-Buzău-Bacău-Pașcani și va forma practic „coloana vertebrală” a traficului rutier în Moldova pe relația Nord-Sud.

A7 sau Drumul de Mare Viteza spre MoldovaFoto: Hotnews

„Astăzi, 27.02.2020, au fost publicate în sistemul electronic de achiziții publice (SICAP) anunțurile de participare pentru procedurile de achiziție publică derulate în vederea atribuirii contractelor:

- Elaborare Sudiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de execuție pentru Drum Expres Pașcani – Suceava

- Elaborare Sudiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de execuție pentru Drum Expres Suceava - Siret”, transmite Compania de Drumuri.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru data de 23.04.2020.

Potrivit informațiilor din caietul de sarcini, profilul transversal al drumului va avea caracteristicile unui drum expres cu 2x2 benzi de circulație (3,5m/bandă), zonă mediană de 3m și acostamente de 2x2,25m din care 0,75m benzi de încadrare cu aceeași structură rutieră ca a benzilor de circulație și 1,5m acostament consolidat.

În cadrul studiului de trafic proiectantul va considera și analiza, încă din faza inițială de proiectare, opțiunea de a dezvolta drumul expres cu 2x2 benzi de circulație în drum expres cu 2x3 benzi de circulație pe sens sau aducerea la profil de autostradă.

Drum Expres Pașcani – Suceava

Valoarea estimată pentru Sudiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic de execuție este de 15.185.741,34 lei fără TVA.

Lungimea estimată a traseului este de 61 km.

Durata contractului este de 24 luni, din care 14 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate, 6 luni pentru Proiectul Tehnic de Execuție și 4 luni pentru servicii de asistență tehnică în pregătirea procedurilor de achiziție a contractului de lucrări și în obținerea finanțării europene.

Drum Expres Suceava - Siret

Valoarea estimată pentru Sudiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic de execuție este de 13.050.006,04 lei fără TVA.

Lungimea estimată a traseului este de 41 km.

Durata contractului este de 24 luni, din care 14 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate, 6 luni pentru Proiectul Tehnic de Execuție și 4 luni pentru servicii de asistență tehnică în pregătirea procedurilor de achiziție a contractului de lucrări și în obținerea finanțării europene.

---

Pe relația Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani există în curs de implementare patru contracte pentru SF și proiect tehnic, însă trei din cele patru au deja întârzieri consemnate oficial prin acte adiționale.

Citește și:

INFO PLUS:

Drum expres S1 In Polonia in apropiere de Bielsko-Biała

Drum expres S6 in Polonia in apropiere de Gdynia

Drum expres "dual carriageway"- A63(T) - in Marea Britanie:

Drum Expres 47 in Ungaria: