Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova - Pitești (121km) este în plină construcție pe cei circa 40 de km ai săi de către o asociere de firme românești. Contractul de circa 309 milioane de euro are termen de finalizare sfârșitul anului 2021. Compania de Drumuri tocmai ce a publicat un video cu imagini surprinse atât din dronă, cât și de la sol cu lucrările executate pe acest tronson.

Lucrari pe Drumul Expres Craiova - PitestiFoto: Captura Facebook

„Imagini de astăzi de pe șantierul drumului expres Craiova - Pitești, Tronsonul 2, Loturile 1 și 2, Constructor Asocierea SA & PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL - SC Consitrans SRL”, a scris pe pagina oficială de Facebook Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Tronsonul 2 cu cele două loturi ale sale are o lungime de 39,85 km și va ocoli și orașele Balș și Slatina. Contractul cu asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL - Consitrans SRL a fost semnat la final de 2018 pentru circa 309 milioane de euro.

Contractul are termen 12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție, lucrările demarând în primăvara lui 2019.

Celălalt tronson contractat din drumul expres de circa 121 de km este Tronsonul 1 (17,7 km), care este executat de către italienii de la Tirrena Scavi pentru circa 76 de milioane de euro.

Tronsoanele 3 și 4 sunt încă în licitație, au o valoare estimată de circa 400 de milioane de euro și au generat un interes mare în rândul firmelor de construcție, în special pentru multe firme și asocieri din Turcia sau China.