Patru oferte au fost depuse pentru realizarea unui drum de legătură lung de circa 19 km între actuala Centură a Municipiului Oradea și sectorul din Autostrada A3 de la graniță până la intersecția cu DN19 la Biharia. Drumul de legătura va fi cu sensuri separate, cu patru benzi și vor fi realizate și trei noduri rutiere. Sectorul A3 până la Biharia va fi deschis în această vară, însă drumul de legătură are termen de 30 de luni pentru realizare.

Drum de legatura Oradea - Autostrada A3Foto: Hotnews

„Marți, 05 mai 2020, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului PROIECTARE ȘI EXECUȚIE „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sântandrei) - Autostrada A3 (Biharia)", anunță CNAIR.

Până la termenul limită de depunere au depus oferte următorii ofertanți:

- SC CONSTRUCTII ERBASU—VAHOSTAV-SK A.S.

- SC DRUM ASFALT – SC TRAMECO SA

- RIZZANI de ECCHER SpA

- STRABAG SRL

Valoarea estimată a proiectului este de 546.398.173 Lei, fără TVA.

Proiectul drumului de legătură are o lungime de 18,96 km, 12 poduri noi și pasaje (inclusiv peste Crișul Repede și peste șoseaua Borșului), dar și 3 noduri rutiere. Acesta urmează să facă legătura dintre Centură și autostradă, din zona sensului giratoriu cu Calea Sântandrei spre Sântandrei – Borș – Biharia.

Conform informațiilor din caietul de sarcini, profilul drumului va fi unul cu patru benzi pe sens și cu separator de fluxir de circulație pe mijloc, cu o platformă totală de 23,5 metri lățime.

Tot conform caietului de sarcini, termenul de realizare este de 30 de luni, din care 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.

---

Drum expres de la Pitești la Mioveni, parte din DX Pitești - Brașov

„Tot marți, 05 mai 2020, a avut loc și depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului ELABORARE STUDIU DE FEZABILITATE ȘI PROIECT TEHNIC DE EXECUȚIE pentru DRUM EXPRES PITEȘTI – BRAȘOV, Sector: Pitești (A1 Centura Pitești) – Mioveni (Centura Sud)", anunță CNAIR.

Până la termenul limită de depunere a ofertelor a fost înregistrată o singură ofertă de către SC SEARCH CORPORATION SRL.

Valoarea estimată a proiectului este de 3.541.915,20 Lei, fără TVA.