Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a instalat echipamente care îmbunătățesc comunicarea pe stații radio în metrou, anunță Ministerul Transporturilor. Astfel, echipajele de Ambulanță, SMURD, pompieri, polițiști și jandarmi pot comunica mai eficient pe timpul intervențiilor în situații de urgență.

Metroul din BucurestiFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

„Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor vă informează că Societatea de Transport cu Metroul București – METROREX S.A. și Serviciul de Telecomunicații Speciale au demarat un proiect de extindere a acoperirii Platformei Comune TETRA la rețeaua de metrou a Municipiului București. Aceasta asigură servicii de comunicații radio mobile digitale de voce şi date, criptate, pentru autoritățile și instituțiile statului român cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență”, transmite instituția.

Potrivit MT, forțele de intervenție beneficiază de comunicații specializate destinate coordonării eficiente în cazul misiunilor din stațiile și tunelele de metrou ale Capitalei. Operaționalizarea noilor echipamente va reduce considerabil timpii de intervenție ai salvatorilor, fiind asigurat un răspuns prompt şi eficient în sprijinul cetățenilor.

Acoperirea radio s-a realizat etapizat la un număr de 13 stații de metrou din cadrul magistralelor M1 și M3 și în tunelurile de metrou adiacente acestora. Totodată, se fac demersuri ca, până la finalul acestui an, să se extindă acoperirea Platformei Comune TETRA pe toate magistralele de metrou”, mai notează MT.

Transporturile mai precizează că platforma comună TETRA oferă interoperabilitatea tuturor structurilor care intervin în cazul situațiilor de urgență sau altor evenimente care pun în pericol cetățenii. Stațiile radio individuale permit comunicarea securizată la locul incidentului, transmiterea informațiilor către dispeceratele care coordonează intervenția și solicitarea de suplimentare a echipajelor în cadrul evenimentelor majore.