Lucrările la Terminalul Aeroportului Internaţional Brașov se desfăşoară într-un ritm accelerat, mai ales în ceea ce priveşte construirea terminalului de pasageri. Astfel, dacă la finalul lunii aprilie se turna fundaţia aerogării, în acest moment a fost terminată turnarea plăcii de beton dintre subsol şi parter, scrie Bună Ziua Brașov.

Lucrari la aeroportul BrasovFoto: Buna Ziua Brasov

Au fost realizaţi şi pereţii de beton din subsol, iar recent au „apărut” şi stâlpii de rezistenţă ai construcţiei. Practic, „cota 0 a terminalului de pasageri de la Aeroportul Internaţional Braşov începe să prindă contur”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Construcţia terminalului a început în 16 martie, iar constructorul (Asocierea Bog’Art-UTI Grup-UTI Facility Management) a avansat foarte mult, proiectul nefiind afectat de starea de urgenţă. Semnarea procesului-verbal de recepţie a lucrărilor a fost anunţată pentru 1 martie 2021.

Aerogara Braşovului va avea o suprafaţă desfăşurată de 12.031 mp.

Planul CJ este ca anul acesta proiectul aeroportului să fie implementat în proporţie de 90%, în curs fiind lucrări de 215 milioane de lei, bani ai Braşovului. În vara lui 2021, aeroportul ar urma să fie funcţional.

Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la terminalul Brașov, cu o valoare de 145 milioane lei (inclusiv TVA) a fost semnat în 21 august 2019.