Asocierea de firme românești SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade a câștigat licitația pentru proiectare ași execuția tronsonului 3 (31,75 km) al drumului expres DX12 Craiova - Pitești. UMB, care este constructor și pe tronsonul 2, a câștigat contractul cu o ofertă de 670 mil lei, circa 67% din valoarea estimată la licitație. Săptămâna următoare, conform ministrului Transporturilor, ar urma desemnarea câștigătorului și pe Tronsonul 4 (31,88 km)

Drumul Expres Craiova - Pitesti pe tronsoaneFoto: Hotnews

„Ofertantul desemnat câștigător este ASOCIEREA S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. - S.C. SPEDITION UMB S.R.L. - S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. (S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. - Lider de asociere), cu preţul de 670.717.330,94 Lei fără TVA și un punctaj total de 100 puncte, din care 50 de puncte pentru componenta financiară și 50 de puncte pentru componenta tehnică”, transmite CNAIR.

Valoarea estimată de CNAIR la licitație pentru Tronsonul 3 era de peste 999 milioane de lei.

Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor ofertată este de 10 ani.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 3, între localitățile Slatina – Colonești, cu o lungime de 31,75 km.

CNAIR amintește că semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Aflat în vizită în județul Sălaj, acolo unde s-a semnat vineri contractul pentru un lot al autostrăzii Transilvania cu același constructor (UMB), ministrul Transporturilor a anunțat că săptămâna viitoare ar urma să fie anunțată atribuirea contactului și în licitația de pe Tronsonul 4 (31,88 km).

Depunerea ofertelor pentru cele două tronsoane (3 și 4) ale Drumului Expres Craiova - Pitești a fost făcută în februarie anul acesta, după ce o primă licitație lansată în 2017 a fost anulată.

Pentru cele două tronsoane au depus oferte numeroase asocieri de firme predominant din Turcia și din China. Asocierea UMB a licitat la ambele tronsoane.

Tronsonul 3 - Slatina (Valea Mare) - Colonești

Lungime: 31,75 km

Descriere: 2x(2x3,5) m / Acostamente 2x1,5 m / Banda mediana 3,00 m

HARTĂ INTERACTIVĂ - Pe unde trece DX12 - Drumul Expres Craiova - Pitești, pe loturi

>> Click pe traseu pentru informații despre loturi

>> Folosește butoanele „+” și „-” pentru a seta nivelul de zoom. Pe mobil merge și „pinch-to-zoom”.

>> Tronsoanele cu roșu (1 și 2) sunt cele contractate deja/în lucru, iar tronsoanele cu gri (3 și 4) sunt cele aflate acum în licitație.

Vrei să vezi harta mare, într-un tab separat? Click aici.

View larger map

---

Drumul expres Craiova - Pitești este împărțit în patru loturi, are o lungime totală de 121 de km, prevede două benzi de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.

Licitațiile pentru cele 4 loturi aferente drumului expres Craiova - Pitești au fost lansate încă din iulie 2017, dar doar Tronsoanele 1 și 2 au fost până acum contractate. Tronsoanele 3 și 4 au fost contestate, iar procedura lansată de CNAIR a fost infirmată în instanță încă din 2018.

Pentru tronsoanele 1 și 2, CNAIR a semnat contractele de la finele lui 2018, iar din mai 2019 au început primele lucrări pe șantier.

Tronsonul 1 (17,7 km) este executat de către italienii de la Tirrena Scavi pentru circa 76 de milioane de euro, iar Tronsonul 2 (39,85 km), care va ocoli și orașele Balș și Slatina, este construit de asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL - Consitrans SRL pentru circa 309 milioane de euro. Cele trei contracte au termen 12 luni pentru proiectare și apoi 24 de luni pentru execuție.