De la Brăila, de unde se construiește în prezent Podul peste Dunăre, și până la Tulcea și mai departe la Constanța va fi proiectat un nou drum expres. Contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic a fost semnat vineri pentru tronsonul de circa 112 km de la Tulcea la Constanța pentru circa 3,6 milioane de euro. Contractarea vine după ce la final de mai și tronsonul Brăila (Jijila) - Tulcea a fost contractat.

Dobrogea Expres - Drumul expres DX8Foto: Hotnews

„Vineri, 10 iulie 2020, CNAIR a semnat contractul de servicii având ca obiect "Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Drum Expres Constanța-Tulcea", cu ofertantul desemnat câștigător al procedurii de achiziție publică, Asocierea SEARCH CORPORATION S.R.L. - EGIS ROMANIA S.A”, anunță CNAIR.

Valoarea contractului este de 17.845.626,28 lei fără TVA, iar durata Contractului de servicii este de 24 luni de la Data de Începere a contractului.

Click pentru mărire

Proiectul are ca scop realizarea unui sector de drum expres între localitățile Ovidiu și Tulcea, acesta făcând parte din strategia de implementare la nivel național pentru Drumul Expres cu denumirea generică „Dobrogea Expres” și care realizează legătura între localitățile Constanța - Babadag - Tulcea - Isaccea - Măcin - Brăila. Acest drum va asigura baza necesară cererii de transport în creștere și un grad ridicat de siguranță a traficului rutier.

Conform caietului de sarcini, profilul transversal al drumului va avea caracteristicile unui drum expres cu 2x2 benzi de circulație (3,5m/bandă), zonă mediană de 3 m și acostamente de 2x2,25m din care 0,75m benzi de încadrare cu aceeași structură rutieră ca a benzilor de circulație și 1,5m acostament consolidat.

În cadrul studiului de trafic proiectantul va considera și analiza, încă din faza inițială de proiectare, opțiunea de a dezvolta drumul expres cu 2x2 benzi de circulație în drum expres cu 2x3 benzi de circulație pe sens sau aducerea la profil de autostradă.

De-a lungul drumului se vor proiecta și perdele forestiere de protecție împotriva înzăpezirii.

Pe 22 mai CNAIR semna contractul pentru SF + PT pe tronsonul de circa 60 de kilometri de la Tulcea la Brăila (Jijila).

De la Jijila la Brăila este în curs de construcție Podul peste Dunăre și drumul expres de legătură.

Vezi și: