Asocierea de firme românești ale lui Dorinel Umbrărescu - SA&PE CONSTRUCT SRL - SC SPEDITION UMB SRL - SC TEHNOSTRADE SRL va proiecta și construi varianta ocolitoare Galați. Contractul a fost câștigat la licitație pentru circa 7045 milioane de lei și presupune realizarea a 33,6 km de drum nou cu câte o bandă pe sens care va ocoli municipiul Galați pe de la vest la est pe partea de nord.

VO GalatiFoto: Hotnews

„Ofertantul desemnat câștigător este ASOCIEREA SA&PE CONSTRUCT SRL - SC SPEDITION UMB SRL - SC TEHNOSTRADE SRL, cu preţul de 705.282.636,69 Lei fără TVA și un punctaj total de 100 puncte, din care 50 de puncte pentru componenta financiară și 50 de puncte pentru componenta tehnică”, a anunțat vineri Compania de Drumuri.

Durata contractului este de 12 luni perioada de proiectare, 42 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 120 de luni.

CNAIR amintește că semnarea contractului va avea loc după expirarea perioadei de contestații.

Lungimea Variantei de Ocolire Galați, este de 33,6 km.

Licitația pentru VO Galați a fost lansată în octombrie 2019 și avea o valoare estimată la circa 900 de milioane de lei.

Potrivit caietului de sarcini, „viteza de proiectare a traseului, atât în plan orizontal cât și în plan vertical, este de 100 km/h”.

Drumul va avea câte o bandă pe sens cu următorul profil transversal:

- lățime platformă: 10.00 m;

- lățime partea carosabilă: 2 x 3.50 m

- lățime acostamente: 2 x 1.50 m

VO Galați va avea două noduri si două sensuri giratorii pe traseu și 34 de lucrări de poduri, pasaje și viaducte care însumează o lungime totală de 4,4 km, circa 13% din lungimea totală a traseului.