Mica bucată de autostradă aflată în construcție aproape de Brașov, între Râșnov și Cristian, circa 6,3 km de autostradă și 3,5 km de drum de legătură cu câte două benzi pe sens, ar putea fi deschisă traficului până la finalul anului, cel puțin așa speră autoritățile de la Transporturi. O înregistrare nouă din dronă realizată de Asociația Construim România arată însă că pe șantier încă mai e destul de lucru.

A3 Rasnov - Cristian, la final de octombrieFoto: Captura YouTube

„Stratul de uzură a fost așternut deja pe mare mare din acest lot, au fost montați parapeții, și s-au trasat premarcajele. La ultima porțiune, dintre DN 73A și DN 73, care include și pasajul peste DN73A și calea ferată, se lucrează la finalizarea ridicării terasamentului precum și stabilizarea balastului”, transmite Asociația.

„După discuțiile avute cu reprezentanții constructorului, pentru finalizarea acestei porțiuni, dacă viitoarele condiții meteo vor fi favorabile, lucrările pot fi terminate într-o lună de zile. Așadar, există premisele deschiderii circulației pe acest lot până la sfârșitul anului 2020”, mai notează Construim România.

Tronsonul este construit de firma românească Alpenside pentru circa 25 de milioane de euro și include 6,3 km de autostradă și 3,5 km de drum de legătură cu câte două benzi pe sens.

Proiectul fost contractat încă din octombrie 2017, dar abia din luna mai 2019 se lucrează în teren, atunci fiind eliberată și autorizația de construire.

Autostrada A3 Râșnov - Cristian

Lungime: 6.3 km autostradă + 3.56 km drum de legătură

Valoare: 118.02 MIL. LEI FARA TVA (78% din estimarea de la licitație)

Constructor: ASOCIEREA SC ALPENSIDE SRL - SC SPECIALIST CONSULTING SRL (IN INSOLVENTA)

Contractat: octombrie 2017 (licitație lansată din iulie 2015)

Început lucrare: mai 2019

Termen de finalizare (contractual): mai 2021

*Stadiu fizic (octombrie 2020): 64.34%

*Stadiu financiar (octombrie 2020): 56,64%

*conform datelor CNAIR pe harta interactivă a proiectelor dezvolată de CESTRIN

Vezi și: