Mica bucată din autostrada A3 aflată în construcție aproape de Brașov, între Râșnov și Cristian, circa 6,3 km de autostradă și 3,5 km de drum de legătură cu câte două benzi pe sens, va fi deschisă traficului joi seara, cu patru luni înainte de termen. Micul tronson de autostradă care face parte teoretic din originala A3 Comarnic Brașov a fost construit de firma românească Alpenside și începe și se termină în DN73, ocolind localitățile Râșnov și Cristian.

Autostrada de langa BrasovFoto: Captura YouTube

Tronsonul ar urma să fie dat în trafic joi spre seară, după ce la ora 15.00 sunt așteptate oficialitățile de la Transporturi la fața locului.

Tronsonul este construit de firma românească Alpenside pentru circa 25 de milioane de euro și include 6,3 km de autostradă și 3,5 km de drum de legătură cu câte două benzi pe sens.

Proiectul fost contractat încă din octombrie 2017, dar abia din luna mai 2019 se lucrează în teren, atunci fiind eliberată și autorizația de construire.

Bucata de autostradă Râșnov - Cristian este de fapt ultimul segment / lot al autostrăzii Comarnic - Brașov, o autostradă care bate pasul pe loc pe zonele dificile de pe Valea Prahovei de peste 12 ani.

„Ciotul” de autostradă, inclusiv drumul de legătură, începe și se termină în DN73 cu câte un sens giratoriu în fiecare capăt.

Cum arăta autostrada în urmă cu două săptămâni (video 1) și în urmă cu o lună (video 2):

Traseu - A3 Râșnov - Cristian:

---

Autostrada A3 Râșnov - Cristian

Lungime: 6.3 km autostradă + 3.56 km drum de legătură

Valoare: 118.02 MIL. LEI FARA TVA (78% din estimarea de la licitație)

Constructor: ASOCIEREA SC ALPENSIDE SRL - SC SPECIALIST CONSULTING SRL (IN INSOLVENTA)

Contractat: octombrie 2017 (licitație lansată din iulie 2015)

Început lucrare: mai 2019

Termen de finalizare (contractual): mai 2021

*Stadiu fizic (noiembrie 2020): 70%

*Stadiu financiar (noiembrie 2020): 79,89%

*conform datelor CNAIR pe harta interactivă a proiectelor dezvolată de CESTRIN