Metrorex începe să introducă noile carduri contactless pentru accesul la metrou, parte a proiectului de modernizare al sistemului de taxare. Introducerea noului tip de carduri de acces se desfășoară în mod etapizat în perioada imediat următoare, primele eliberate vor fi pentru abonamentele lunare elevi/studenți.

Acces la metrouFoto: Metrorex

Astfel, Metrorex va începe distribuirea acestor carduri contactless pentru abonamentele lunare elevi/studenți în casieriile speciale din următoarele stații de metrou:

· Universitate - începând cu 24.12.2020;

· Piața Unirii - începând cu 28.12.2020;

· Piața Unirii 2 - începând cu 29.12.2020;

· Gara de Nord 1 - începând cu 30.12.2020.

Din luna ianuarie 2021, cardurile contactless vor putea fi procurate de elevi și studenți de la casele speciale, urmând ca până la sfârșitul primului trimestru toate categoriile de călători să beneficieze de noul card prin intermediul tuturor casieriilor din rețeaua de metrou.

„Menționăm că sistemul modern de acces integrat la nivelul fiecărei porți de acces permite mai multe modalități alternative de acces, respectiv cu cartela magnetică, cu cardul bancar contactless și cu noul card contactless Metrorex.

Modul de utilizare al noului card contactless este simplu și intuitiv. Astfel, călătorii trebuie să apropie cardul contactless de pictograma contactless existentă la nivelul porții de acces după care vor primi mesajul de “Acces liber”, transmite Metrorex.