Adrian Covăsnianu, vicepreședintele Asociației civice „Moldova Vrea Autostradă”, a fost numit în calitate de secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Adrian Covăsnianu a fost susținut de USR PLUS Iași pentru a ocupa această funcție, anterior el fiind și consilier onorific al fostului ministru de la Transporturi Lucian Bode, în principal pe problematica autostrăzilor și proiectelor de infrastructură din Moldova.

Adrian CovăsnianuFoto: Moldova vrea Autostrada

„Rolul său a fost de a monitoriza evoluția proiectelor Autostrăzilor A8, A7, A13 și Varianta Ocolitoare Bârlad, în faza de proiectare, avizare și implementare. De asemenea, a participat la discuții operative și ședințe în cadrul CNAIR cu proiectanții de specialitate, autorități centrale și locale. A oferit astfel expertiza sa pentru a se găsi cele mai bune soluții în optimizarea etapelor de lucru”, transmite Moldova Vrea Autostradă.

În noua sa funcție, potrivit MVA, Covăsnianu îl va consilia pe noul ministru de la Transporturi, Cătălin Drulă, pe domeniile infrastructurii rutiere din Moldova și pe domeniul feroviar.

„Este o funcție care mă onorează și mă responsabilizează în același timp. Voi promova proiectele de infrastructură rutieră și feroviară ale regiunii moldave în strânsă corelație cu politica europeană de transport și MasterPlanul General al Transporturilor”, a precizat Adrian Covăsnianu.

”L-am susținut pe Adrian Covăsnianu pentru ocuparea funcției de secretar de stat pentru că este unul dintre reprezentanții societății civile care au militat cel mai energic pentru Autostrada A8. Construirea acestei autostrăzi și dezvoltarea infrastructurii în Moldova este prioritară pentru mine și pentru USR PLUS Iași. Este o numire valoroasă din două puncte de vedere. Este valoroasă ca semnal, dar este valoroasă și ca aport de competență în Guvern. Adrian Covăsnianu cunoaște cel mai bine problema infrastructurii din Moldova și sunt convinsă că va reuși să accelereze proiectele din domeniu. Suntem hotărați să construim Autostrada A8”, a declarat Cosette Chichirău, deputat și președintele USR Iași.

Asociația „Moldova Vrea Autostradă” consideră că această învestire este o recunoaștere din partea USR PLUS Iași a eforturilor mari depuse de membrii Asociației MVA și de asociațiile civice partenere în ultimii ani pentru a stimula îndeplinirea obiectivelor de infrastructură rutieră.

„Suntem convinși ca dl Covăsnianu va continua dialogul constructiv cu societatea civilă pro-autostradă și pro-dezvoltare și îl asigurăm de tot sprijinul nostru pentru a se lua cele mai bune decizii pentru Moldova. Mulțumim USR PLUS Iași și doamnei deputat Cosette Chichirău pentru aprecierea eforturilor noastre și pentru această numire importantă”, a declarat Flaviu Manea, președintele Asociației „Moldova Vrea Autostradă”.

Vezi și: