„Am cerut managerilor de companii să vină cu planuri clare pentru 2021 pe zona de întreținere a drumurilor și căilor ferate. Evaluăm în aceste zile ministerul, companiile și instituțiile din subordine”, transmite noul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă. Acesta apreciază că o serie de schimbări și reforme făcute la Transporturi ar putea „reprezenta începutul celui mai bun deceniu pentru infrastructura României”. Drulă a anunțat și numirea în calitate de secretar de stat pe domeniul rutier al unui fost membru al Asociației Pro Infrastructura, fost consilier pe infrastructură în guvernul Cioloș și, mai recent, fost consilier parlamentar cu atribuții legate de comisia de Transporturi din 2017.

Cătălin Drulă, Ministrul TransporturilorFoto: MTI

„Marile investiții publice sunt cheia pentru revenirea economiei și sunt prioritare pentru mine și întregul cabinet. Vorbim de autostrăzi, de drumuri expres, de modernizări ale căilor ferate și de alte proiecte. Unde ele sunt deja în construcție e nevoie de eficiență și profesionalism ca să le finalizăm cât mai rapid, unele chiar anul acesta”, transmite Drulă, deputat USR de Timiș, recent numit Ministru al Transporturilor.

Vezi:

„Nu pierdem din vedere lansarea proiectelor noi și ne concentrăm pe eficientizarea procedurilor și a instituțiilor care le gestionează. Una dintre provocările majore este, pe de altă parte, întreținerea și îmbunătățirea infrastructurii existente. Sunt restanțe enorme și pe zona rutieră, dar mai ales pe cea feroviară. Am cerut managerilor de companii să vină cu planuri clare pentru 2021 pe zona de întreținere a drumurilor și căilor ferate.

Evaluăm în aceste zile ministerul, companiile și instituțiile din subordine. Și vom face schimbările și reformele de care e nevoie pentru ca aparatul public din Transporturi să ajungă la profesionalismul așteptat de oamenii care fac slalom printre gropi”, a mai scris Drulă.

„Nu am venit aici ca lucrurile să meargă ca până acum. Sau doar puțin mai bine. Ce facem acum poate reprezenta începutul celui mai bun deceniu pentru infrastructura României. Lucrăm la legea bugetului de stat pe 2021. Apreciez deschiderea premierului Cîțu și prioritatea pe care acesta o face din investiții în anul acesta. Lucrăm și la partea de finanțare din fonduri europene, în special la definitivarea planului de redresare pentru România”, mai notează noul ministru al Transporturilor.

Drulă a mai spus și că în aceste zile se lucrează la construirea echipei ministeriale și a anunțat că l-a numit în funcția de secretar de stat care se va ocupa de domeniul rutier pe Horațiu Cosma.

„Horațiu s-a alăturat Asociației Pro Infrastructură în 2014, apoi în 2016 a activat în calitate de consilier în Cancelaria premierului Dacian Cioloș și în ultimii 4 ani, a fost consilier parlamentar cu atribuții legate de comisia de Transporturi din 2017”, detaliază Drulă.

„Horațiu este omul pe care îl poți trezi la trei noaptea să îți spună stadiul oricărei autostrăzi, pozițiile kilometrice, soluțiile tehnice, blocajele birocratice care trebuie rezolvate, stadiul plăților, al exproprierilor și tot ce ține de domeniul investițiilor mari publice”, spune ministrul.

Numirea secretarului de stat vine după ce un alt nume din societatea civilă a fost anunțat că va ocupa o funcție de secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Adrian Covăsnianu, unul din fondatorii Asociației Moldova Vrea Autostradă.